0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Morelsyltetøj

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Anette Nyvang
Foto: Anette Nyvang
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Emil Stroe, der er af rumænsk afstamning, har opskriften fra sin mor – og den sursøde smag er efter hans mening en aromaeksplosion, som sender ham tilbage til en frugtplantage hos hans bedsteforældre i Rumænien.

1. Morellerne sorteres, skylles og dryppes af, før de udstenes. Efterfølgende vejes de, og man tager samme mængde sukker. I en stor gryde lægges moreller og sukker lagvis, og det står under låg natten over: Sukkeret opløses og trækker sirup ud af frugterne.

2. Hele massen sættes på komfuret over middelvarme. Der røres forsigtigt indimellem med en træspartel. Når det begynder at koge, skrues der lidt op for varmen, og der skummes af. Det kan tage lidt tid, men det lyserøde skum vil ellers gøre syltetøjet uklart.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden