0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Rispapirruller med ricotta, citron, vanilje, knust kiks og hindbær

En dejlig frisk dessert med lidt asiatisk kant.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Columbus Leth
Foto: Columbus Leth

Så ruller vi. Gør det selv-desserten kan varieres med forskellige former for fyld.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

2. Anret alle elementerne undtagen rispapir på et stort fad, og sæt fadet på bordet.

3. Sæt en stor skål eller et ildfast fad med høj kant med koldt vand i på bordet.

4. Dyp et stykke rispapir i vandet i 15-20 sekunder, tag det op og læg det på en bakke eller tallerken.

5. Start med at smøre lidt ricotta på midten af rispapiret. Sæt 4 hindbær på, knus en kiks hen over, riv lidt citronskal over, tilsæt et par blade basilikum og dryp så med flydende honning. Fold enderne ind mod midten og rul en fin cigar. Spis den med fingrene ligesom i Vietnam.

TIP

Du kan sagtens bruge mascarpone, drænet yoghurt eller vaniljecreme i stedet for ricotta. Andre bær og mynte vil også passe fint til denne ret.

Bliv en del af Politikens madunivers!

Få fuld adgang til alle artikler på politiken.dk inkl. et helt madunivers med 750 grønne opskrifter og i alt over 2000 opskrifter og madartikler.

Prøv første måned for 1 kr.