0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Syrenblomstsirup

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Anette Nyvang
Foto: Anette Nyvang
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Eva Dinesen Larsen har plukket syrener i sin sommerhushave og vidste, at de kunne spises, fordi hun som barn havde suget nektaren ud af blomsterne. Syrenblomstsiruppen er især god som smagsgiver til andre ting, synes hun:

En skefuld i sandkagedejen, sovsen, salatdressingen eller de hjemmelavede marshmallows. Siruppen kan også bruges i stedet for rosenvand i arabiske madopskrifter.

1. Syrenblomsterne lægges i en stor gryde (de fylder en del, pres dem evt. lidt sammen). Hæld vandet over, og bring det i kog. Når blomsterne falder sammen, slukkes for varmen. Lad dem stå og trække, gerne en times tid.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts