Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: JACOB EHRBAHN
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

3 x Sorbet

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ingredienser

Sukkerlage:

6½ dl vand

650 g sukker

130 g flydende glukose

Sorbeter er enkelt at fremstille, hvis man har en god ismaskine.

Uden er det lidt mere besværligt, og sorbeterne får ikke helt den samme konsistens og luftighed.

Meget kan dog opnås, hvis man tager sine skåle med sorbet ud af fryseren og pisker dem grundigt igennem flere gange i løbet af indfrysningen, gerne med en elpisker.

Hvis man ønsker sin sorbet ekstra luftig, kan man undervejs i indfrysningen tilsætte en spiseskefuld stivtpisket æggehvide tilsat lidt flormelis. Det får massen til at vokse lidt i volumen, men kan også gå lidt ud over smagsintensiteten.

Efter frysningen i ismaskine skal sorbeterne have tid til at ’sætte sig’ i fryseren, gerne 5-6 timer. Husk at tage sorbeterne ud, lidt før de skal bruges.

Et tip til at få sorbeter til at blive liggende der på tallerkenen, hvor man placerer dem, er at drysse med lidt nougatine først. Nougatine laves ved at smelte lidt sukker til karamel på en pande, og derpå tilsætte hasselnødder. Efter et øjeblik hældes massen ud på et stykke bagepapir, og når det er stivnet, brækkes det i stykker og blendes til en slags groft rasp.

Sådan gør du Sukkerlage

Begynd med at koge en sukkerlage af vand, sukker og flydende glukose. Kan man ikke skaffe glukose, erstattes den af ekstra sukker. Glukosen er med til at give isen en behagelig konsistens. Når lagen har kogt i et par minutter, og alt er opløst, afkøles den. Der er cirka 1 liter, og den kan gemmes i flere uger i køleskabet.

Hver sorbet giver nok til cirka 6 personer.

Sorbet af grønne æbler
400 g frugtkød og skal fra grønne æbler, f.eks. granny smith
4 dl sukkerlage
citronsaft

Fjern kernehus, stilk og blomst fra æblerne, blend dem med sukkerlagen, og si massen. Smag til med citronsaft og frys i ismaskine.

Citronsorbet Saft fra 2-3 citroner 2½ dl sukkerlage 2½ dl vand Bland sukkerlage, vand og citronsaft. Man må smage sig frem, hvor meget den kan tage, og husk, at sorbetmasse i flydende form smager meget mere igennem, end når den er frossen. Derfor er det vigtigt, at ens grundtilberedninger virkelig smager af noget. Frys massen på ismaskine. Prøv at drysse et lille nip groft salt på citronsorbeten, når du serverer den.

Rød grapesorbet

3 dl saft fra rød grape 2½ dl sukkerlage citronsaft Fremgangsmåde som citronsorbet. Smages til med citronsaft.



Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden