Foto: JACOB EHRBAHN
Opskrifter

3 x Sorbet

Opskrifter

Ingredienser

Sukkerlage:

6½ dl vand

650 g sukker

130 g flydende glukose

Sorbeter er enkelt at fremstille, hvis man har en god ismaskine.

Uden er det lidt mere besværligt, og sorbeterne får ikke helt den samme konsistens og luftighed.

Meget kan dog opnås, hvis man tager sine skåle med sorbet ud af fryseren og pisker dem grundigt igennem flere gange i løbet af indfrysningen, gerne med en elpisker.

Hvis man ønsker sin sorbet ekstra luftig, kan man undervejs i indfrysningen tilsætte en spiseskefuld stivtpisket æggehvide tilsat lidt flormelis. Det får massen til at vokse lidt i volumen, men kan også gå lidt ud over smagsintensiteten.

Efter frysningen i ismaskine skal sorbeterne have tid til at ’sætte sig’ i fryseren, gerne 5-6 timer. Husk at tage sorbeterne ud, lidt før de skal bruges.

Et tip til at få sorbeter til at blive liggende der på tallerkenen, hvor man placerer dem, er at drysse med lidt nougatine først. Nougatine laves ved at smelte lidt sukker til karamel på en pande, og derpå tilsætte hasselnødder. Efter et øjeblik hældes massen ud på et stykke bagepapir, og når det er stivnet, brækkes det i stykker og blendes til en slags groft rasp.

Sådan gør du Sukkerlage

Begynd med at koge en sukkerlage af vand, sukker og flydende glukose. Kan man ikke skaffe glukose, erstattes den af ekstra sukker. Glukosen er med til at give isen en behagelig konsistens. Når lagen har kogt i et par minutter, og alt er opløst, afkøles den. Der er cirka 1 liter, og den kan gemmes i flere uger i køleskabet.

Hver sorbet giver nok til cirka 6 personer.

Sorbet af grønne æbler
400 g frugtkød og skal fra grønne æbler, f.eks. granny smith
4 dl sukkerlage
citronsaft

Fjern kernehus, stilk og blomst fra æblerne, blend dem med sukkerlagen, og si massen. Smag til med citronsaft og frys i ismaskine.

Citronsorbet Saft fra 2-3 citroner 2½ dl sukkerlage 2½ dl vand Bland sukkerlage, vand og citronsaft. Man må smage sig frem, hvor meget den kan tage, og husk, at sorbetmasse i flydende form smager meget mere igennem, end når den er frossen. Derfor er det vigtigt, at ens grundtilberedninger virkelig smager af noget. Frys massen på ismaskine. Prøv at drysse et lille nip groft salt på citronsorbeten, når du serverer den.

Rød grapesorbet

3 dl saft fra rød grape 2½ dl sukkerlage citronsaft Fremgangsmåde som citronsorbet. Smages til med citronsaft.



Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

    Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
    Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

    Henter…

    USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

  • Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Overgreb i Guds navn
    Hør podcast: Overgreb i Guds navn

    Henter…

    I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

  • Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
    Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

    Henter…

    I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

Forsiden

Annonce