Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Flemming Lyng
Foto: Flemming Lyng

Fint samspil. Jordbær Romanoff er en klassiker, og kombinationen af appelsin og jordbær holder i den grad.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Jordbær Romanoff

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er flere forklaringer på rettens navn, men de fleste hælder til, at den blev opfundet af en af de første superstjerner inden for gastronomien, Marie-Antoine Carême, da han i 1820’erne var køkkenchef for tsar Alexander I.


1. Jordbærrene skylles, og stilkene fjernes. De skæres i kvarte eller i skiver afhængigt af størrelsen.

2. Riv skallen på en af appelsinerne, og sæt til side. Pres saften af begge appelsiner, og bland med cointreau.

3. Hæld saft og likør over jordbærrene, og sæt dem i køleskabet i mindst en time.

4. Fordel jordbær og lage i portionsglas, og kom flødeskum smagt til med flormelis, vaniljesukker og revet appelsinskal over. Man kan også komme en kugle vaniljeis over jordbærrene, før der toppes op med flødeskum. Pynt eventuelt med et par blade citronmelisse.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden