Billigt protein. Hvis man både vil sikre sit proteinindtag og opnå mæthed, når man spiser meget grønt, er der ikke noget bedre og billigere end black eye-bønner, kidneybønner, bolotti og hvide bønner. Kog dem selv, og hav dem stående i fadeburet, de smager fantastisk.
Foto: COLUMBUS LETH

Billigt protein. Hvis man både vil sikre sit proteinindtag og opnå mæthed, når man spiser meget grønt, er der ikke noget bedre og billigere end black eye-bønner, kidneybønner, bolotti og hvide bønner. Kog dem selv, og hav dem stående i fadeburet, de smager fantastisk.

Opskrifter

Hokkaidosuppe med brune bønner, chili og løvstikke

Man kan godt blive sulten efter en halv time, når man har spist græskarsuppe, men med bønner bliver suppen til et måltid. De giver suppen karakter.

Opskrifter

4 personer

Ingredienser:

500 g hokkaido-græskar
4 kartofler
3 fed hvidløg
4 løg
2 spsk. olivenolie
2 tsk. timian
1 grøn chili
3 spsk. æbleeddike
1 l vand
2 spsk. citronsaft

salt og friskkværnet peber

Tilbehør
3 dl kogte brune bønner, (1 ds. brune bønner)
1 spsk. løvstikkeblade
1 rød chili
2 spsk. olivenolie
groft brød

Sådan gør du:

Skræl græskar og kartofler, og pil hvidløg og løg.

Skær grøntsagerne i grove stykker, og svits dem i olivenolie på en pande med timian og chili.

Tilsæt eddike og vand, og lad det simre i 45 minutter, indtil grøntsagerne er møre.

Blend suppen, og smag til med citronsaft, salt og peber.

Tilbehør: Varm de kogte brune bønner med finthakkede løvstikkeblade og finthakket chili på en pande med olivenolie. Anret den varme suppe i opvarmede tallerkner eller skåle og server brune bønner og groft brød til.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden