0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Boghvedesalat med tørrede svampe, æbler og spirer

Tænk, at der dyrkes noget så eksotisk som økologisk boghvede på Vibevadgaard i Lejre. Den sælges til Aurion, som bruger dem i grødblandinger, men de kunne lige så godt ende i en salat.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Columbus Leth
Foto: Columbus Leth
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Sådan gør du:

1. Kog boghvede og svampe i vandet under låg i 7 minutter, til boghveden er knap mør. Kom salt i, tag det af varmen, og lad det trække i ca. 10 minutter. Køl af.

2. Bland dressingen i en røreskål, og smag den til. Skær æblerne i kvarter, tag kernehusene ud, og skær dem i tynde både. Bland dem i dressingen.

3. Ved serveringen: Skil boghvedekornene ad. Bland dem med æbler og fintsnittet purløg, og smag salaten til med salt, peber og eddike. Anret på et fad i pyramidefacon, og pynt med spirerne.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts