0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Turbo-hummus af flækærter

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Fru Knips
Foto: Fru Knips

Server med fintsnittede kulørte grøntsager på toppen og lidt olivenolie dryppet over.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Til 4 personer

Ingredienser:

250 g gule eller grønne flækærter
6 dl grøntsagsbouillon
1 tsk. hel spidskommen
1,5 tsk. mørk sesamolie
1 fed hvidløg
4 spsk. friskpresset citronsaft
ca. 1 tsk. salt
Evt. topping radise, gulerod, forårsløg eller fintsnittet spidskål
olivenolie

Sådan gør du

Kog ærterne op i vand og bouillon. Skru ned til lavt blus, og lad ærterne koge i cirka 30 minutter, til de er møre. De grønne skal have lidt længere.

Mos ærterne ud med det kogevand, som måtte være tilbage, med et piskeris, og lad dem køle lidt af.

Rist spidskommen på en tør pande, til det dufter, og stød det i en morter. Smag hummussen til med spidskommen, sesamolie, presset hvidløg, citronsaft og salt.

Server med fintsnittede kulørte grøntsager på toppen og lidt olivenolie dryppet over.

Køkkentip
Flækærter er ret bløde, når de lige er kogt. Men de bliver betydelig mere stive, når de køler af. Fortvivl derfor ikke, hvis hummussen ikke har den rigtige konsistens, mens den stadig er lun, og spæd den eventuelt med lidt vand, hvis hummussen bliver for fast, når den er blevet kold.

Flækærter
Denne hummus er lavet af gule eller grønne flækærter – jo, sådan nogle, som man bruger til gammeldags gule ærter og egentlig ikke meget andet. Man kunne kalde det en slags nordisk hummus, fordi den er det nordiske svar på bælgfrugter.

Ud over at være en lokal råvare skal flækærter også koge i betydelig kortere tid end kikærter, og de skal ikke blødes ud, hvorfor langtidsplanlægning ikke er nødvendig. Vi smager dog hummussen til på eksotisk vis – det smager simpelthen bedre end med nordiske smagsgivere som æbleeddike, kommen og timian.

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden