Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Moules marinières

Fiskekokken Boris Buonos opskrift på dampede muslinger.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

1. Fat en stor gryde med låg – jo færre lag, dine muslinger ligger i, jo nemmere er det at styre. Steg løg, hvidløg og knoldselleri i olie i nogle minutter, til de begynder at blive bløde, men uden at hvidløgene branker.

2. Gryden skal være godt varm, så skru eventuelt op. Smid muslingerne i gryden, og tilsæt med det samme en lille sjat hvidvin. Hvidvinen kickstarter dampningsprocessen, men kan i princippet undværes. Resten af væsken til dampningen kommer fra muslingerne selv. Muslingerne vil hurtig begynde at åbne sig.

3. Når to tredjedele af muslingerne er ved at åbne sig, efter cirka 2-3 minutter, tilsættes persillen. Ryst gryden en sidste gang, og tag den af blusset. Behold låget på, mens du bærer den ind til bordet. Server med det samme med brød til.

4. Uåbnede muslinger ryger tilbage i gryden og får lidt mere, indtil de åbner sig. De, der ikke åbner sig anden gang, kasseres – eller lirkes op med en kniv og spises, afhængig af temperament. De er ikke farlige.

Kampagnetilbud: Prøv 1, 2 eller 3 måneder for 299,-

Lige nu kan du i bestille et abonnement, der passer til dine læservaner til en særlig pris.

Læs mere

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden