0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Oksehaler og mørk øl, æble og jordskok

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
DITTE ISAGER
Foto: DITTE ISAGER
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Til 4 pers.

2,5 kg oksehaler i stykker
olie til indgnidning
salt
250 g rødvin
1,25 kg let hønsefond
125 g mørk øl
1 løg
1 gulerod
1 porre
20 g skalotteløg
1 timiankvist
0,25 citron
smør til sautering
1 lille bundt timian
100 g reduceret oksehalefond
35 g brunet smør
5 g stenurtblade
5 g Gellan
500 g økologisk æblejuice
2 stængler jernurt, gerne små blade
500 g store jordskokker
50 g balsamisk æbleeddike
lidt smør
1 stort mutzuæble eller to mindre


OKSEHALER: Forvarm ovnen til 225 grader. Gnid oksehalestykkerne med olie, og salt og brun dem grundigt af i ovnen, vend dem af og til, så de bliver ens brunet. Skræl alle grøntsagerne. Skru ovnen ned på 80 grader.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts