Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
En chicken curry har større variation i smagen og mere kompleksitet end en vanlig dansk kylling i karry.
Foto: Flemming Lyng

En chicken curry har større variation i smagen og mere kompleksitet end en vanlig dansk kylling i karry.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Chicken curry

Dansk kylling i karry er noget andet end denne chicken curry, som smager mindst lige så godt. Kyllingen kan erstattes af andet fjerkræ eller fastkødet fisk, husk at justere kogetiden.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sådan gør du

Nelliker, laurbærblade, peberkorn og kardemomme sauteres i olien i et lille minuts tid i en pande med høj kant.
Tilsæt de hakkede løg, og lad dem stege med, til de falder sammen.
Tilsæt hakket hvidløg, ingefær og finthakket grøn chili.

Mængden af chili kan justeres, hvis man gerne vil have en stærkere karry. Lad det hele stege roligt under omrøring, til løgene begynder at få lidt farve.
Tilsæt de flåede, hakkede tomater, og lad blandingen koge roligt, til al væden er forsvundet, og olien begynder at udskille sig.

Kom indholdet af panden i en blender, og blend massen til en jævn pasta.
Kom pastaen tilbage i panden og tilsæt kanel, chilipulver, stødt koriander, stødt spidskommen, gurkemeje og garam masala.
Lad det hele stege igennem i nogle minutter.
Tilsæt lidt vand, så pastaen bliver lidt mere flydende, og kom så kyllingen skåret i mundrette stykker i panden.
Vend rundt på det hele, til kyllingestykkerne får lidt overflade, og tilsæt så vand, til sovsen har den rette konsistens.

Smag til med salt og eventuelt en smule rørsukker. Læg låg på panden, og lad kyllingen simre, til den er mør.

Drys med hakket frisk koriander, og server med ris og roti.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden