Efterår. Når savojkål snittes fint, behøver man ikke dampe eller stege den. I denne salat tager den god smag fra ravigottemarinaden.
Foto: Columbus Leth

Efterår. Når savojkål snittes fint, behøver man ikke dampe eller stege den. I denne salat tager den god smag fra ravigottemarinaden.

Opskrifter

Frisk savojkålsalat med æble, valnødder og ravigottemarinade

Opskrifter

Her er Rune Larsens bedste efterårssalat. Den er en supermåde at få spist kål på og så nem, at det kan nås at lave den i hverdagen.

Og når Rune, der er fra Allerød, serverer den til selskaber, bliver salatskålen også altid tømt. Det er dressingen med ravigottesauce, som gør det. På et tidspunkt købte Runes kone en flaske ravigottesauce, som længe stod og gjorde sig til i viktualierummet. En dag greb Rune flasken og blandede en dressing med citronskal til savojkålsalaten. Stor succes – salaten ernu fast bestanddel af familiens hverdags- og festrepertoire. Den passer som tilbehør til al slags kød.

Sådan gør du


Bland en marinade af olie, eddike, fintreven citronskal, citronsaft, ravigottesauce, honning, salt og peber. Snit kålen meget fint, udelad stok, grove ribber og grimme yderblade. Skær æblerne i kvarte, fjern kernehuse, og skær dem i tynde både, og bland dem straks i marinaden. Hak nødderne groft. Bland marinaden med æbler og kål, og smag salaten til med citronsaft, honning, salt og peber. Anret den i en skål eller fad. Den må gerne trække en times tid. Pynt med de hakkede nødder.

MADKLUB

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce