0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Frisk savojkålsalat med æble, valnødder og ravigottemarinade

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Columbus Leth
Foto: Columbus Leth
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Her er Rune Larsens bedste efterårssalat. Den er en supermåde at få spist kål på og så nem, at det kan nås at lave den i hverdagen.

Og når Rune, der er fra Allerød, serverer den til selskaber, bliver salatskålen også altid tømt. Det er dressingen med ravigottesauce, som gør det. På et tidspunkt købte Runes kone en flaske ravigottesauce, som længe stod og gjorde sig til i viktualierummet. En dag greb Rune flasken og blandede en dressing med citronskal til savojkålsalaten. Stor succes – salaten ernu fast bestanddel af familiens hverdags- og festrepertoire. Den passer som tilbehør til al slags kød.


Bland en marinade af olie, eddike, fintreven citronskal, citronsaft, ravigottesauce, honning, salt og peber. Snit kålen meget fint, udelad stok, grove ribber og grimme yderblade. Skær æblerne i kvarte, fjern kernehuse, og skær dem i tynde både, og bland dem straks i marinaden. Hak nødderne groft. Bland marinaden med æbler og kål, og smag salaten til med citronsaft, honning, salt og peber. Anret den i en skål eller fad. Den må gerne trække en times tid. Pynt med de hakkede nødder.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts