0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Æble-crumble-de-luxe

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
THOMAS BORBERG
Foto: THOMAS BORBERG
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Opskriften fylder 1 springform
Ca. 4-6 personer

Ingredienser

1/2 kg æbler i både – skrælles kun, hvis skrællen er grå og kedelig

125 g marcipan

150 g sukker

75 g blødt smør

2,5 dl havregryn

vaniljesukker eller 1 vaniljestang

knivspids stødt kardemomme – kan udelades

Sådan gør du:

  1. Læg æblerne i et ildfast fad.
  2. Hvis de er meget sure, skal der måske lidt ekstra sukkerdrys – gerne muscavado-/brun farin – hen over.
  3. Riv marcipanen på et råkostjern hen over æblerne.
  4. Rør de øvrige ingredienser til smuldredejen grundigt sammen.
  5. Smuldr den over æblerne, og pres den lidt ned mellem frugterne.
  6. Bag den i 1/2 time ved 200 grader.
  7. Server lidt vaniljeparfait eller skyr, en smule flødeskum eller græsk yoghurt til.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts