0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Den bedste undskyldning for at åbne en flaske vin: Cremet risotto med hvidvin og svampe

Det kræver lidt tålmodighed, men det er ikke svært at tilberede en god risotto.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Columbus Leth
Foto: Columbus Leth
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Til 8 personer

Ingredienser

2 skalotteløg

2 fed hvidløg

2 spsk. olivenolie

25 g smør

400 g risottoris

3 dl hvidvin

2 tsk. salt

1 l god hønsebouillon

60 g fintrevet frisk parmesan

400 g blandede svampe, f. eks. 250 g markchampignoner og 150 g shiitake svampe

lidt smør til stegning

10 spsk. finthakket persille

100 g frisk parmesan (ekstra)

havsalt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

  1. Hak skalotteløgene fint og skær hvidløgene i tynde skiver.
  2. Varm olie og smør i en gryde og sauter løgene, til de er klare, men ikke har taget farve.
  3. Skru op for varmen, tilsæt risene og svits dem godt i ca. 1 minut. Hæld hvidvin på, rør godt og drys med salt.
  4. Skru ned for varmen og kom bouillonen på lidt ad gangen, mens du rører. Lad risene absorbere bouillonen, før der tilsættes mere. Forsæt med at spæde med bouillon, til risene er møre, men stadig har lidt bid. Det tager ca. 15-20 minutter.
  5. Tag gryden af varmen og rør fintrevet parmesan i. Læg låg på gryden og lad risene trække i 2 minutter.
  6. Skær svampene i skiver og rist dem i lidt smør. Vend svampe og persille i risottoen og høvl rigeligt med parmesan over retten, drys med salt og peber og server straks.

Læs mere: