0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Rødkål i lerovn med æble, krydderier og ribsgele

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Kurt Rodahl Hoppe
Foto: Kurt Rodahl Hoppe

Ildkål. Rødkålen er herligt krydret og fed fra fedtet, sød fra geleen og syrlig fra eddiken. Bare perfekt til den grillede and. Chili af en art i kålen gør den ikke dårligere.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Rødkålen bliver lavet i lerovnen i en marokkansk tagine, et lerfad med kegleformet låg. Du kan også bruge en stegeso eller et ovnfast fad med sølvpapir. Og du kan selvfølgelig også bage den i en almindelig ovn eller koge den i en gryde for den sags skyld. Samtlige deltagere i gruppen var enige om, at det var den bedste rødkål, de nogensinde havde smagt.

1. Snit rødkålen groft, og skær æblet i både med skræl på. Udlad kernehusene. Kom begge dele i fadet sammen med fedtet, som er skåret i mindre stykker, krydderier, eddike, ribsgele, salt og peber. Vend rundt i det, og læg låget på.

2. Sæt fadet i den varme ovn, og bag ca. 1 time, til kålen stadig har bid. Eller længere tid, hvis I vil have en lidt blødere udgave. Vend rundt i den midtvejs, og smag den til med gele, eddike, salt og peber.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts