Foto: Martin Lehmann
Opskrifter

Nordisk smag på festival: Burger med sild i stedet for bøf

Mød kokkene fra Nordic Taste og aflur deres opskrifter før Copenhagen Cooking.

Opskrifter

Menuen er spækket med innovative retter, der nyfortolker de nordiske klassikere eller har rod i det danske skovbryn, når Copenhagen Cooking inviterer til arrangementet Nordic Taste i samarbejde med Politiken.

10 gourmetrestauranter, hvoraf to er michelinstjernerestauranter og to har fået en bibgourmandudmærkelse, disker op med appetizere til de smagelystne besøgende.

LÆS OGSÅ

Nordic Taste, der i år finder sted ved Gefionspringvandet, er også en konkurrence, hvor du kan stemme på netop den, du mener bør hædres med Politikens Nordiske Gaffel.

På linksene i siden kan du se, hvad restauranterne Søren K, Salt og Kokkeriet disker op med.

Jens Søndergaard

køkkenchef, Søren K

»Ideen om at servere en sildeburger er opstået, fordi vi er glade for sild på Søren K og serverer en del sild til frokost. Sildeburger lyder måske underligt i mange danskeres øre, men det er noget, man kan få mange steder i Sverige – ligesom med hotdogs i Danmark«.

»Silden er ret sød, mens brødet er ret salt, og jeg tror, mange vil blive positivt overraskede over smagen«.

»Jeg er født i Sverige i en lille by ikke så langt fra Malmø, og jeg har altid været vild med sild. Som lille spiste jeg gerne sild til morgenmad, og jeg er stadig en stor fan af fisken«.

Rasmus Møller Nielsen

køkkenchef, Salt

»Gris er jo meget repræsentativt for Danmark, og den type mad, vi ofte arbejder med her på Salt. Svinekød er en rigtig god medspiller til mange forskellige typer ingredienser og gør sig godt, både sammen med bitterheden og aromaen fra øl og sødmen fra kirsebær«.

»Svinekæber er en del af grisen, der er utrolig meget smag i. Det er en muskel, som bliver brugt rigtig meget, og derfor skal den langtidstilberedes. Steger man den bare, får man en hård hoppebold, men hvis man braiserer den i 5-6 timer, får man et ekstremt mørt, saftigt og intenst smagende stykke kød«.

»Det gode ved simremad er, at når først kødet er kommet i suppegryden og måske i ovnen, står det og hygger sig, og det er noget nemmere at have med at gøre end en bøf, som skal steges meget præcist«.

David Johansen

køkkenchef, Kokkeriet

»Citronfromage er en af de desserter, som i min optik har alle de elementer, en god dessert skal have: fedme, syre og sødme. Vores citronfromage er lettere end en typisk citronfromage, og så er den lidt anderledes, fordi vi griller citronerne først, hvilket giver en lettere syre, og så får den en karamelliseret, nærmest lidt røget tone«.

»Tit synes jeg, at der har manglet desserter til Nordic Taste, så derfor bidrager vi med noget til den søde tand. Jeg har altid elsket at lave desserter, og så er det jo ofte den ret, folk sidder og ser frem til og bedst kan huske bagefter, fordi det er det sidste, de har fået«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce