0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

James’ æbletærte

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Daniel Hjort
Foto: Daniel Hjort

æblefavorit. Der er masser af syrlighed i æbletærten fra både mos af madæbler og tern af friske æbler. Det er godt med den søde og sprøde mørdej – og lidt is.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Denne kage, hvor det indre udgøres af både en grov æblemos og æblestykker, smager både godt lunken og kold. Server en kugle vaniljeis til. [ing]

1. Æblerne skrælles, udkernes og skæres i mindre stykker. Madæblerne kommes i en gryde med lidt vand og vaniljemarv plus stang. Lad æblerne koge til en grov mos. Tag vaniljestængerne op, smag mosen til med sukker, og lad den køle af. Bland friske æblestykker fra de fire andre æbler i mosen.

2. Til mørdejen blandes mel, flormelis og salt, og smørret smuldres i. Dejen samles med ægget. Den må ikke æltes, kun lige samles. Læg dejen på køl i en times tid.

GÆLDER KUN I DAG: Få fuld digital adgang resten af året for kun 136 kr.

Køb nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts