0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Så bliver det ikke lækrere: Banankage med chokoladestykker, peanuts og chokoladekaramel

Min allerbedste banankage i luksusklæder. Med store stykker lys og mørk chokolade, salte peanuts og saltet chokoladekaramel.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Maja Ambeck Vase
Foto: Maja Ambeck Vase

Maja Ambeck Vase bager hellere en lille kage, der er kælet for, end en stor bradepande – her banankage med peanuts og et tykt lag chokoladekaramel på toppen.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

8-10 personer

Ingredienser

Banankage
3 æg

150 g sukker

100 g smør

100 g mel

1 tsk. bagepulver

3 små moste bananer

50 g mørk chokolade

50 g mælkechokolade

50 g saltede peanuts

Saltet chokoladekaramel

150 g mælkechokolade

150 ml piskefløde

100 g sukker

1 1/2 spsk. glukosesirup

1/2 tsk. salt

Sådan gør du:

  1. Banankage: Pisk æg og sukker let og luftigt i en skål. Smelt smøret, og rør det i. Bland mel og bagepulver sammen, og vend det i. Mos bananerne med en gaffel, og vend bananmosen i dejen. Hak chokolade og peanuts groft, og vend det i dejen. Fordel dejen i en springform (18 cm i diameter), og bag kagen i ca. 40 minutter ved 175 grader.
  2. Saltet chokoladekaramel: Opvarm fløden, og sæt den til side. Smelt sukker til gylden karamel i en gryde. Tag straks gryden af varmen, og tilsæt den varme fløde lidt ad gangen – under konstant omrøring. Tilsæt glukosesirup og salt. Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Hæld den varme karamel over chokoladen, og rør rundt i midten af skålen, indtil massen samler sig og får en smuk blank overflade. Sæt chokoladekaramellen på køl 2-3 timer eller natten over, og smør den ud på kagen med en ske.

Tip: Kom evt. flagesalt eller hakkede saltede peanuts oven på ganachen som ekstra lir.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts