Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Maja Ambeck Vase
Foto: Maja Ambeck Vase

Træstammer bliver en anden oplevelse med rigtig rom og hjemmelavet marcipanovertræk.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dagens søde opskrift: Maja Vases luksustræstammer

Jeg er tosset med træstammer, men har, mærkeligt nok, meget sjældent kagerester i køleskabet. Heldigvis kan disse luksusstammer fremtrylles helt uden. Find god mørk chokolade, lækker marcipan og mørk rom frem fra skabet, så er du godt kørende.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

6-8 træstammer

Ingredienser

Kagefyld

100 g mørk chokolade

50 g smør

100 g sukker

2 æg

1 spsk. hindbærsyltetøj

1/2-1 spsk. rom

Marcipanovertræk

200 g marcipan

100 g flormelis

20 g glukosesirup

Pynt

50 g mørk chokolade

f.eks. frysetørrede bær, tørrede blomster, usaltede pistacienødder

Sådan gør du:

  1. Kagefyld: Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad. Tag skålen af varmen, og rør sukker i. Pisk æggene let sammen, og rør dem i. Kom dejen i en springform (18 cm i diameter), og bag kagen i ca. 20 minutter ved 175 grader. Lad kagen køle af.
  2. Bræk kagen i mindre stykker, og kom dem i en skål. Tilsæt hindbærsyltetøj og rom, og pisk massen sammen. Smag til. Stil massen på køl et par timer.
  3. Rul massen ud til en lang, tynd pølse (ca. 2-3 cm i diameter).
  4. Marcipanovertræk: Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup sammen i en skål. Rul marcipanen ud mellem to stykker bagepapir til et rektangel (samme længde som kagepølsen). Beklæd pølsen med marcipan, og skær den i mindre stykker.
  5. Pynt: Smelt chokolade i en skål over vandbad. Dyp enderne af træstammerne i chokoladen, og pynt med f.eks. frysetørrede bær, tørrede blomster, usaltede pistacienødder eller lignende. Opbevar de færdige træstammer i køleskabet indtil servering.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden