Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Line Thit Klein
Foto: Line Thit Klein

Bacon, pølse, parmesan, linser, korn, rodfrugter og kål er basis i en mere nordisk vinterversion af den italienske minestronesuppe.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Claus Meyers vinter-minestrone, der ikke kan gå galt

Tænk på en suppe som denne som en mulighed for at bruge alt, hvad du har af rester i køleskabet på bedste vis. Så længe du sørger for umami fra kød og linser, rigeligt med grøntsager og i øvrigt smager grundigt til, ja, så kan det næsten ikke gå galt.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ingredienser

ca. 500 g rester af bacon og pølse
en rest parmesan, såsom en parmesanskorpe
1 suppevisk af timian, selleritoppe, persillerester m. m.
1 løg
4 fed hvidløg
1,5 liter lys bouillon eller vand
1 spsk. tomatpuré
lidt æblecidereddike
75 g grønne linser, gerne dem fra Puy
100 g perlekorn
1/4 knoldselleri, ca. 250 g
2 persillerødder, ca. 250 g
2 æbler
130 g grønkål
200 g rosenkål
4 porrer, 150 g
2 håndfulde persilleblade eller andre spiselige grønne vækster, der overlever i vinteren
havsalt og friskkværnet peber
hvedebrød
100 g hvidløgsmayonnaise, gerne hjemmelavet

Sådan gør du:

  1. Kom kød- og osteresterne i en stor gryde. Bind urterne til suppevisken stramt sammen med snor, og pil løg og hvidløg. Kom det hele ned i gryden til resterne. Tilsæt bouillonen eller vand, lidt cidereddike og tomatpuré. Lad suppen koge i 1½ -2 timer, til al kraft er kogt ud. Sigt suppen over i en ren gryde. Kasser fyldet.
  2. Kog linserne møre i en gryde med vand – brug kogeanvisningen på pakken. Dræn linserne for vand efter kogning.
  3. Skyl perlekornene, og kog dem i suppen ved svag varme, til de er møre – det tager ca. 25-30 minutter, men tjek anvisningen på posen.
  4. Skræl knoldselleri og persillerødder, og skær dem i tern. Befri æblerne for kernehus, og skær også æblerne i tern. Kom alle 3 ting ned i suppen, og kog i 8-10 minutter, indtil rodfrugterne er møre.
  5. Vask og rens de to slags kål og porrerne, og snit det hele fint. Kom dem i den kogende suppe 5 minutter før, du skal spise.
  6. Ved servering: Hak de grønne urter, og rør dem i suppen sammen med de grønne linser. Smag til med salt, peber og evt. cidereddike. Spis med både sprødt og friskbagt bagværk og en fyldig hvidløgsmayonnaise.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Du lytter til Politiken

    Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
    Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

    Henter…

    ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

  • Finn Frandsen

    Du lytter til Politiken

    Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
    Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

    Henter…

    ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

Forsiden