Bacon, pølse, parmesan, linser, korn, rodfrugter og kål er basis i en mere nordisk vinterversion af den italienske minestronesuppe.
Foto: Line Thit Klein

Bacon, pølse, parmesan, linser, korn, rodfrugter og kål er basis i en mere nordisk vinterversion af den italienske minestronesuppe.

Opskrifter

Claus Meyers vinter-minestrone, der ikke kan gå galt

Tænk på en suppe som denne som en mulighed for at bruge alt, hvad du har af rester i køleskabet på bedste vis. Så længe du sørger for umami fra kød og linser, rigeligt med grøntsager og i øvrigt smager grundigt til, ja, så kan det næsten ikke gå galt.

Opskrifter

Ingredienser

ca. 500 g rester af bacon og pølse
en rest parmesan, såsom en parmesanskorpe
1 suppevisk af timian, selleritoppe, persillerester m. m.
1 løg
4 fed hvidløg
1,5 liter lys bouillon eller vand
1 spsk. tomatpuré
lidt æblecidereddike
75 g grønne linser, gerne dem fra Puy
100 g perlekorn
1/4 knoldselleri, ca. 250 g
2 persillerødder, ca. 250 g
2 æbler
130 g grønkål
200 g rosenkål
4 porrer, 150 g
2 håndfulde persilleblade eller andre spiselige grønne vækster, der overlever i vinteren
havsalt og friskkværnet peber
hvedebrød
100 g hvidløgsmayonnaise, gerne hjemmelavet

Sådan gør du:

  1. Kom kød- og osteresterne i en stor gryde. Bind urterne til suppevisken stramt sammen med snor, og pil løg og hvidløg. Kom det hele ned i gryden til resterne. Tilsæt bouillonen eller vand, lidt cidereddike og tomatpuré. Lad suppen koge i 1½ -2 timer, til al kraft er kogt ud. Sigt suppen over i en ren gryde. Kasser fyldet.
  2. Kog linserne møre i en gryde med vand – brug kogeanvisningen på pakken. Dræn linserne for vand efter kogning.
  3. Skyl perlekornene, og kog dem i suppen ved svag varme, til de er møre – det tager ca. 25-30 minutter, men tjek anvisningen på posen.
  4. Skræl knoldselleri og persillerødder, og skær dem i tern. Befri æblerne for kernehus, og skær også æblerne i tern. Kom alle 3 ting ned i suppen, og kog i 8-10 minutter, indtil rodfrugterne er møre.
  5. Vask og rens de to slags kål og porrerne, og snit det hele fint. Kom dem i den kogende suppe 5 minutter før, du skal spise.
  6. Ved servering: Hak de grønne urter, og rør dem i suppen sammen med de grønne linser. Smag til med salt, peber og evt. cidereddike. Spis med både sprødt og friskbagt bagværk og en fyldig hvidløgsmayonnaise.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden