0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Kikærteomelet

Denne kikærtepandekage minder ret meget om en omelet. Kikærtemel er utrolig næringsrigt, da det er lavet af tørrede kikærter og derfor ikke kan sammenlignes med mel af kornsorter. Kikærtemel kan købes hos grønthandlere og i nogle større supermarkeder.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jesper Glyrskov
Foto: Jesper Glyrskov

Omelet uden æg. Det proteinrige kikærtemel er fin at bruge som basis i en anderledes omelet. Fyldet kan varieres i det uendelige.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

1. Fyld: Hak champignonerne fint, og steg dem på en pande sammen med hvidløg. Brug lidt vand eller olie, så det ikke brænder på. Steg champignonerne i 5-10 minutter, indtil de er svundet ind, og vandet er fordampet fra dem. Put derefter de frosne ærter på panden, og steg dem med, indtil de er tøet op.

2. Dej: Bland alle de tørre ingredienser til dejen i en skål, og tilsæt til sidst vand. Det skal være som en tyk pandekagedej. Tilsæt derefter det stegte fyld samt purløg.

3. Rengør panden, og put eventuelt lidt olie på den. Fordel derefter dejen på panden i et jævnt lag, og lad omeletten stege ved middelvarme i 4-5 minutter (eller indtil den er lysebrun). Læg låg på panden imens, så omeletten kan blive gennembagt. Det er vigtigt, da ubagt kikærtemel ikke smager godt.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden