Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Omelet uden æg. Det proteinrige kikærtemel er fin at bruge som basis i en anderledes omelet. Fyldet kan varieres i det uendelige.
Foto: Jesper Glyrskov

Omelet uden æg. Det proteinrige kikærtemel er fin at bruge som basis i en anderledes omelet. Fyldet kan varieres i det uendelige.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kikærteomelet

Denne kikærtepandekage minder ret meget om en omelet. Kikærtemel er utrolig næringsrigt, da det er lavet af tørrede kikærter og derfor ikke kan sammenlignes med mel af kornsorter. Kikærtemel kan købes hos grønthandlere og i nogle større supermarkeder.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sådan gør du:

1. Fyld: Hak champignonerne fint, og steg dem på en pande sammen med hvidløg. Brug lidt vand eller olie, så det ikke brænder på. Steg champignonerne i 5-10 minutter, indtil de er svundet ind, og vandet er fordampet fra dem. Put derefter de frosne ærter på panden, og steg dem med, indtil de er tøet op.

2. Dej: Bland alle de tørre ingredienser til dejen i en skål, og tilsæt til sidst vand. Det skal være som en tyk pandekagedej. Tilsæt derefter det stegte fyld samt purløg.

3. Rengør panden, og put eventuelt lidt olie på den. Fordel derefter dejen på panden i et jævnt lag, og lad omeletten stege ved middelvarme i 4-5 minutter (eller indtil den er lysebrun). Læg låg på panden imens, så omeletten kan blive gennembagt. Det er vigtigt, da ubagt kikærtemel ikke smager godt.

4. Når omeletten er stegt færdig på den første side, skal den vendes. Brug en non-stick-spatel til at løsne den i kanterne. Det kan være en udfordring at vende omeletten om, uden at den går i stykker, men gør eventuelt brug af låget. Læg låget på panden, og vend panden på hovedet, imens du holder låget på. Skub derefter forsigtigt omeletten over på panden, og steg videre under låg i cirka 3-4 minutter.

5. Fortvivl ikke, hvis den alligevel går i stykker, for det færdige resultat smager ikke mindre godt af den grund. Server eksempelvis omeletten med ketchup eller anden dressing, sennep, salat og/eller avokado.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden