Hjemmelavet. Det koster ca. 10 kroner i ingredienser at bage 3 lækre brød, der kan konkurrere med gourmetbageren.

Hjemmelavet. Det koster ca. 10 kroner i ingredienser at bage 3 lækre brød, der kan konkurrere med gourmetbageren.

Opskrifter

Bag det perfekte 'surdejsbrød' - uden surdej

Med et simpelt trick kan du få smagen af surdejsbrød uden at skulle passe en surdej.

Opskrifter
FOR ABONNENTER

Som udgangspunkt synes jeg ideen om surdej er god. Jeg kan godt lide tanken om at starte noget op fra bunden og forsøge at holde det i live.

Det er bare ikke helt så let som det lyder. Alt for mange gange er det sket, at surdejen er blevet for sur, rådden eller ligefrem er eksploderet i køkkenet. Og tit er mit brød kommet ud som en flad, klæg masse uden skyggen af de eftertragtede store lufthuller.

Så hvad gør man så? Brug kærnemælk i stedet, rådede min veninde, der iøvrigt har brugt hele sin barsel på at udvikle nedenstående brødopskrift, som giver et brød, der smager så godt, at flere tror det er købt hos en dyr gourmet-bager. Smagen er meget lig et ægte surdejsbrød men en hel del nemmere.

Dej:
1 dl kærnemælk
10 g gær
5 dl vand.
15 g salt
450 g økologisk hvedemel af god kvalitet
150 g groft mel, f.eks. spelt, rugmel og ølandshvedemel (jeg bruger en blanding af forskellige typer)

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce