Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Anders Schønnemann (arkiv)
Foto: Anders Schønnemann (arkiv)

Du kan selv fange dine krabber på stranden. Fremragende beskæftigelse, især hvis man har børn.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fang dem selv: Lav Claus Meyers strandkrabbebisque

Når det ikke er strandvejr, kan man i stedet fange krabber og bruge dem i Meyers forrygende bisque.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Langs de danske strande kan du om sommeren fange små krabber, der har masser af skaldyrssmag. Hvis du ikke selv har mulighed for at fange dem, kan du gå til din fiskehandler i stedet.

6 personer (forret)

Ingredienser

1 kg strandkrabber

1 stort æble

1 gulerod

1 pastinak/persillerod

1 løg

5 friske tomater

4 spsk. madolie

3 fed fnitsnittede hvidløg

10 g fintsnittet ingefær

1 knsp. paprika

12 peberkorn

krydderurtestilke – en eller flere slags (timian, persille, basilikum, kørvel, dild)

1/2 fl. tør æblecider gerne fra Fejø

Sådan gør du:

  1. Skær krabberne igennem.
  2. Skær æblet og alle grøntsagerne i mindre stykker. Sautér krabberne nogle minutter i olien, tilsæt grøntsagerne, og lad dem tage lidt farve. Kom æble, tomater, krydderier og krydderurtestilke ved. Sautér lidt videre. Kom cider ved og vand, til det dækker. Bring væden i kog, skum. Kog i 45 minutter, knus eventuelt skallerne i foodprocessoren, kom dem tilbage i bisquen, og kog op igen.
  3. Sigt bisquen, gerne i en spidssigte med pænt store huller, hvor du kan mase lidt af krabbegrumset gennem hullerne. Kog ind til passende intensitet og konsistens.

Du har nu flere muligheder:

  1. Kog bisquen igennem med flere tomater og hvidløg. Smag til med salt, peber, citronsaft og evt. sukker. Server med aioli.
  2. Kog bisquen igennem med piskefløde. Smag til med salt, peber og citron eller æblecidereddike.
  3. Kog bisquen igennem med citrongræs, chili, limeblade og mere ingefær. Smag til med limesaft, rørsukker og frisk koriander.
  4. Kog bisquen som punkt 3, men tilføj kokosmælk før tilsmagningen.
  5. Brug bisquen i risotto og som basis for flødesauce til hvid dampet fisk.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden