0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Sommermad med Politiken: Puglisis friterede fjordrejer

Hver dag i hele juli deler Politiken Mad en ny sommer-opskrift. 9. juli skal der fjordrejer i fritten.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Martin Bubandt (arkiv)
Foto: Martin Bubandt (arkiv)

Sprødt. De små rejer vendes i rugmel og paprika, inden de steges hårdt i olie.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Friterede fjordrejer, hvidløg og røget paprika

Opskrift: Christian Puglisi

Ingredienser (4 personer)

  • 4 hele nye hvidløg
  • 80 g vindruekerneolie
  • 1 spsk. vand
  • 1 citron til saft
  • 2 l olie til fritering
  • 500 g fjordrejer i skal
  • 100 g rugmel
  • 1 spsk. røget paprika

Sådan gør du

1. Skær hvidløgene over på tværs, pensl skærefladen med olie, og bag dem med skærefladen nedad i ca. 1 time ved 180 grader, til de er helt karamelliserede i bunden.

2. Lad dem køle lidt ned, når de kommer ud af ovnen, og tryk de bløde og søde fed ud af deres skaller og ned i en skål. Tilsæt lidt salt, og blend det grundigt med en stavblender til en fin puré. Blend olien ned i ligesom til en mayonnaise, og tilsæt vand, hvis den bliver for tyk til, at blenderen kan være med. Smag til med salt og en lille smule citronsaft.

3. Sæt en gryde over med olien til at fritere i. Gryden skal gerne være bred og ikke for høj. Varm olien godt op til 180 grader, og vend rejerne i rugmelet. Det er vigtigt at drysse så meget som muligt af melet af igen. Det kan gøres ved at ruske dem godt i en sigte. Smid dem i olien, og lad dem fritere 40-60 sekunder, til de er sprøde udenpå.

4. Dryp dem godt af på fedtsugende papir, og drys paprikaen over dem. Server med hvidløgsemulsionen til. Alternativt kan man bruge en hvilken som helst mayonnaise, tartarsauce, chipotle, eller hvad man nu kunne ønske sig. Det må bare ikke være alt for sødt. Spises lige straks og med det samme