0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Nadia Mathiasen
Foto: Nadia Mathiasen

Læg æblestykkerne i et pænt mønster i mazarinmassen, og drys med flormelis efter bagning for at få flot resultat.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Endelig æblesæson: Den lækreste æble-mazarintærte

Syrlige madæbler giver en lækker kontrast til den søde marcipanmasse i denne fornemme æbletærte. Hvis du ønsker en endnu simplere version, kan du skippe tærtedejen.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

8 personer

Tærtedej

250 g mel

125 g koldt smør i tern

25 g sukker

1 æg

Sådan gør du:

Smuldr smørret ud i melet, til det ligner brødkrummer, og tilsæt de resterende ingredienser. Saml hurtigt dejen, og lad den hvile i køleskabet i mindst 20 minutter. Kom dejen i en tærteform, og stil den på køl i 20 minutter. Prik bunden flere steder med en gaffel, og forbag den i en 200 grader varm ovn i cirka 10 minutter.

Mazarin

150 g revet marcipan

150 sukker

150 g blødt smør

2 store æg

25 g mel

2-3 madæbler

Sådan gør du:

  1. Ælt marcipan og sukker sammen, og rør herefter smørret i lidt ad gangen.
  2. Tilsæt æggene under piskning, og vend nu melet i.
  3. Kom mazarinmassen i den forbagte tærtebund.
  4. Skræl æblerne, og stik dem ned i mazarinmassen.
  5. Bag i cirka 20-30 minutter ved 160 grader varmluft, til toppen er let gylden, og kagen virker fast, når du flytter på formen. Tjek, om kagen er færdig, ved at stikke en kødnål eller lignende i midten af den. Kommer den op ren, er kagen færdig.

Tip: Hvis du ønsker en endnu simplere version, kan du skippe tærtedejen.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden