0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Efterårets hyggeligste kage: Æblekage med pekanstreusel

Den klassiske bagte æblekage får her et tvist med en sprød pekanstreusel-topping. Servér den gerne med fuldfed cremefraiche.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Nadia Mathiasen
Foto: Nadia Mathiasen

Streusel-toppingen med pekannødder både pynter og smager. Variér eventuelt med andre slags nødder.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

8 personer

Ingredienser

250 blødt smør

250 g sukker

3 æg

250 g mel

3/4 tsk. bagepulver

3-4 syrlige madæbler, f.eks. belle de boskoop, gråsten eller ingridmarie

Sådan gør du:

  1. Rør smør og sukker hvidt. Tilsæt et æg ad gangen, og rør efter hver omgang.
  2. Bland mel og bagepulver, og vend det forsigtigt i dejen. Kom dejen i en smurt springform. Skræl æblerne, skær dem i både og fjern kernehuset. Pres æblebådene ned i dejen. Det gør ikke noget, hvis de ikke er helt dækket af dej.

Topping

50 g smeltet smør

50 g lyst muscovadosukker

100 g pekannødder

100 g mel

1 knsp. salt

Sådan gør du:

  1. Bland alle ingredienserne, og fordel toppingen på kagen. Bag ved 175 grader i 45-50 minutter.

Tip: Bemærk at bagetiden kan variere. Tjek, om kagen er færdig, ved at stikke en kødnål eller lignende i midten af den. Når den kommer op ren, er kagen færdig.

Læs mere:

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce