0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Krydrede kikærter

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Foto: Jens Dresling

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Sådan gør du:
Kikærterne lægges i blød i koldt vand, gerne i 12 timer.

Kom dem i en sigte, og skyl dem lidt. Kikærterne koges i vand med salt sammen med hele hvidløgsfed, laurbærblade og en lille rød chili. Bring kikærterne til kogepunktet, og lad dem simre 5-6 minutter. De skal være møre med bid og ikke mosede.

Hæld vandet fra, og kom kikærterne i en skål - giv dem en rundhåndet portion olivenolie. Kikærter er jo noget tørre i sig selv - også efter kogningen. Når man tilsætter olivenolie, mens ærterne er varme, suger de den gode olie, og det giver god smag og konsistens.

Pil og snit et løg, og sauter det i olivenolie på en pande. Tilsæt spidskommen, koriander og karry, skru helt ned for blusset, og lad det stege stille og roligt nogle minutter. Kom de kogte kikærter på panden, og lad dette stege videre 5-10 minutter ved svag varme.

Snit bladselleri i tynde skiver, og kom dem ved kikærterne. Tag kikærterne af komfuret tilsmag eventuelt med lidt lime- eller citronsaft, salt og peber. Kom hakkede krydderurter ved, og server ærterne til retter med kylling eller lam.

Yoghurtsovs til kikærterne
Græsk yoghurt røres med mælk. Hvorfor så lige det? Græsk yoghurt har en meget tyk og skøn konsistens, men her vil vi gerne have en lidt tyndere model. Tilsæt sennep, olivenolie, hakket persille, salt, peber, og smag sovsen til med citronsaft.

Denne kolde sovs smager også skønt til fisk. Kom eksempelvis en stor portion hakket basilikum i. Og hvis du har nogle bagte hvidløg, moser du feddene og rører hvidløgspureen i den kolde sovs. Ja, den kan varieres på alle mulige måder.

Bliv en del af Politikens madunivers!

Få fuld adgang til alle artikler på politiken.dk inkl. et helt madunivers med 750 grønne opskrifter og i alt over 2000 opskrifter og madartikler.