0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Kyllingeleverpostej med puffede vilde ris og rårørte tyttebær

Variation over svensk klassiker kan nydes som foie gras. I denne version begynder forberedelserne et par dage i forvejen med de råsyltede tyttebær.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Lærke Posselt
Foto: Lærke Posselt

blød postej. Kyllingelever rørt op med smør og fløde og serveret som en anden foie gras med puffede ris og tyttebær på toppen. Foto: Lærke Posselt

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

1. Smelt smørret til leverpostejen og stil det til side.

2. Rens leveren, skær den ud i stykker på størrelse med en bordtennisbold, og brun stykkerne i en varm stegepande.

3. Skær æble, løg og hvidløg ud i terninger, og steg dem i en stegepande med høj kant. Tilsæt fløde og appelsinsaft, og lad det koge ind.

4. Lad ingredienserne køle af, inden alt – undtagen smørret – blandes til en blød pasta. Vend smørret i massen, og smag den eventuelt til med flere krydderier.

5. Bag postejen i en form med høj kant, gerne en brødform, på 125 grader i 60 minutter, og lad den køle af, inden den serveres.

Rårørte tyttebær

1. Bland alle ingredienserne til de rårørte tyttebær i en skål, og lad det hvile 2-3 dage på køkkenbordet.

Puffede vilde ris

1. Placer de vilde riskorn i en sigte, og steg dem i sigten i rigeligt olie ved høj varme (180 grader), til de popper. Smag til med rigeligt salt og peber.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts