0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Forkæl gæsterne med en fransk klassiker: Porrer med lun marv-vinaigrette

Den simple ret poireaux vinaigrette tager sig smukt ud på middagstallerkenen, og så er den både velsmagende og let at lave.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Chris Tonnesen
Foto: Chris Tonnesen

Forrettens porrer i lun marvvinaigrette anrettes i fine reder, da der kommer gæster til middag.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der findes lige så mange måde at servere porre vinaigrette på, som der findes franske køkkener! For den enkle kombination af søde kogte porrer og skarp, syrlig vinaigrette holder på den grundgode måde, der gør poireaux vinaigrette til en klassiker. Og sådan en kan både mishandles og eleveres. For mig løfter den lille forret (eller frokostret) sig, når den er tilberedt med kærlig omhu. Og marv! Tænk, at noget så enkelt kan være så godt.

4 personer

Porrer

4 porrer

salt

1 bundt urter (1 laurbærblad, 3 kviste timian og et par stilke persille bundet sammen)

Marvvinaigrette

30 g marv (bestil hos din slagter)

2 små skalotteløg

1/2 dl olivenolie

1/4 dl hvidvinseddike

2 tsk. kapers

1/2 bundt estragon

havsalt

friskkværnet peber

Sådan gør du:

  1. Skær top og rod af porrerne, og fjern det yderste bladlag. Skær porrerne over på midten, og flæk så hver halvdel, og skyl grundigt for jord. Kom porrerne i en gryde med vand tilsat krydderurtebuket og salt, bring i kog, og lad porrerne koge i ca. 20 minutter. Hæld dem i et dørslag, og lad dem dryppe godt af.
  2. Skær marven i bittesmå tern. Pil løgene, og hak dem fint. Kom marv og løg i en lillebitte kasserolle sammen med olivenolie og eddike. Varm hele herligheden forsigtigt op, og pocher i 4-5 minutter, til marven begynder at koge lidt ud i vinaigretten. Skum for urenheder, og smag til med salt og peber, hakkede kapers og hakket estragon. Tag vinaigretten af varmen, så marven ikke koger helt ud.
  3. Anret de lune eller afkølede porrer i fire små snoede ’rodebunker’, og parker dem på en tallerken med køkkenrulle, så det sidste vand drypper af. Løft porrerne over på fire små tallerkner, og dryp med den lune marvvinaigrette. Server straks.