Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: David Loftus
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Giv pastinakkerne 1001 nats overhaling

Det er sæson for rodfrugter. Send dem hen i det mellemøstlige køkken, og du får en drøm af en salat med masser af smag og forskellige konsistenser.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Du kan sagtens bruge andre typer af rodfrugter, f.eks. gulerødder, persillerødder eller skorzonerrødder. Der er en masse godt at sige om rodfrugter, for de er nemlig både billige, sunde, har masser af smag og giver god mæthed pga. det høje indhold af fibre.

4 pers.

Ingredienser

500 g pastinakker

3 spsk koldpresset jomfruolivenolie

flagesalt og friskkværnet peber

fintreven skal af 1 økologisk citron

Dressing

2 spsk tahin

2 spsk granatæblesirup

2 tsk stødt spidskommen

2-3 spsk vand

flagesalt

Topping

kernerne fra 1 granatæble

4 stilke

frisk mynte

Sådan gør du:

  1. Skræl pastinakkerne, og skær dem ud i små stave. Kom olie på en varm pande og steg pastinakkerne i 12-15 minutter, eller til de er gyldne og sprøde, men stadig har en smule bid. Vend dem undervejs. Krydr dem med salt, peber og citronskal.
  2. Del granatæblet i to, og bank kernerne ud med bagsiden af en grydeske, eller gør som i tippet nedenfor. Hak mynten fint.
  3. Pisk tahin, granatæblesirup, spidskommen, vand og salt sammen og smag dressingen til. Hvis den er for tyk, så tilsæt lidt mere vand.
  4. Kom de ristede pastinakker på et fad, og fordel dressingen henover. Drys med granatæblekerner og finthakkede mynteblade.

Tip 1: Det kan være svært at få kernerne ud af et granatæble. Halvér granatæblet, og kom det i en stor skål med vand. Bræk alle kernerne ud under vandet, og sigt dem bagefter – det er nemt, og på den måde undgår det at svine hele køkkenet til.

Tip 2: Til denne ret kan du også bruge persillerødder eller gulerødder – eller du kan mikse forskellige typer af rodfrugter. Du kan købe granatæblesirup hos tyrkiske grønthandlere, men kan du ikke skaffe det, så brug ahornsirup eller flydende honning til at søde dressingen med.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • 
    Strassbourg - EU - Parlament - Parliament - Europa - afstemning - Vote - Portræt - Reportage (ikke Brussel)

    På søndag har du chancen for at sætte dit eget lille personlige præg på, hvordan EU i fremtiden skal tackle nogle af Danmarks og klodens helt store udfordringer. Men hvor mange af de beslutninger, som lægger rammerne for vores hverdag, træffes egentlig i Bruxelles?

  • Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
    Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

    Henter…

    For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

  • Du lytter til Politiken

    Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
    Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

    Henter…

    Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden