0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Opskrifter: Stik hovedet ind i 'Tusind og én nats eventyr'

Ditte Ingemann og Anne Hjernøe har en fælles passion for mad med varme krydderier. Det er blevet til bogen 'Krydret', som du her får en smagsprøve fra.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
David Loftus
Foto: David Loftus
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det er ingen hemmelighed, at vi altid har været begejstrede for små krydrede retter fra hele verden. Både det nordafrikanske, det mellemøstlige og det arabiske køkken elsker vi at arbejde med, og vi har stor respekt for de mange spændende råvarer og krydderier, der hører naturligt hjemme på de breddegrader.

At lave mad på denne måde er som at stikke hovedet lige ind i ’Tusind og én nats eventyr’. Det er duftende ras el hanout, aromatisk orangeblomstvand, smukke rosenblade og glinsende granatæblekerner. Hvert måltid bliver en fortælling i sig selv, en fortælling om helt enkle og smukke råvarer, der let og elegant bliver til et hav af velsmagende retter, som du kan forsøde dit liv med. Fokus har været, at maden skal smage fantastisk. Retterne skal være smukke, de skal være nemme at gå til, og så skal man kunne købe alle ingredienserne til dem herhjemme, gerne i de butikker, hvor de fleste mennesker køber ind til daglig.

Vi har begge arbejdet meget med brug af krydderier igennem alle årene og elsker at eksperimentere med at give en opskrift dybde og smag, og det er her, det begynder at blive rigtig interessant. Vi har alle sammen smagt retter, hvor man kan smage, der er brugt krydderier, men hvor smagen er mærkelig endimensionel. Enten fordi retten er for stærk, eller fordi der er brugt for få krydderier. For os har det været utrolig vigtigt at få dybde og varme ind i retterne. At sammensætningen og smagen gerne må være meget nuanceret og blive ved med at overraske, hver gang du tager en bid. På den måde smager maden ikke bare meget bedre – den mætter også langt mere.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden