0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Smag på det marokkanske køkken: Krydret lam med abrikoser

Denne gryderet er perfekt til de kolde måneder, da den indeholder masser af grøntsager og masser af smag fra bl.a. kanel, kardemomme og allehånde.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
David Loftus
Foto: David Loftus
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ingredienser

400 g butternutsquash

1 aubergine

1 stort løg

2 porrer

koldpresset jomfruolivenolie

4 spsk. ras el hanout

800 g skært lam

2-3 kanelstænger

12 grønne kardemommekapsler

10 allehånde

flagesalt og friskkværnet

peber

400 g flåede tomater

0,7-1 l grøntsagsbouillon

20 usvovlede, tørrede abrikoser

Couscous

4 dl couscous

1 tsk. flagesalt

lidt koldpresset jomfruolivenolie

2 store løg

1 dl sultanarosiner

Drys

frisk mynte, persille eller koriander efter smag

Sådan gør du:

  1. Skræl butternutsquashen. Skær butternutsquashen og auberginen i tern. Pil løget og rens porrerne. Skær begge dele i ringe.
  2. Steg løg og porre igennem i olie i en gryde sammen med ras el hanout. Tilsæt derefter butternutsquash og aubergine, og steg dem med, til de får godt med farve. Fjern derefter grøntsagerne, og brun lammet grundigt af i gryden sammen med ny olie, kanelstænger, kardemommekapsler og allehånde. Krydr godt med salt og peber. Kom grøntsagerne tilbage i gryden, og hæld tomaterne på sammen med bouillonen.
  3. Lad retten simre under låg i ca. 45-60 minutter, til grøntsagerne er blevet bløde og lammet mørt. Ca. 25 minutter før retten er færdig, tilsætter du halverede, tørrede abrikoser.
  4. Kom couscoussen i en skål, drys med salt og hæld 4 dl kogende vand over. Lad det trække i 5 minutter tildækket. Varm en slat olie op på panden. Skær løget i tern, og steg det gyldent og sprødt, tilsæt rosinerne og couscoussen, og steg det igennem i 3-4 minutter.
  5. Drys med masser af friske krydderurter og servér lammet med couscoussen eller alternativt grov rodfrugtmos, bulgur, brune ris eller bare et godt brød.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden