Foto: David Loftus
Opskrifter

Smag på det marokkanske køkken: Krydret lam med abrikoser

Denne gryderet er perfekt til de kolde måneder, da den indeholder masser af grøntsager og masser af smag fra bl.a. kanel, kardemomme og allehånde.

Opskrifter

Ingredienser

400 g butternutsquash

1 aubergine

1 stort løg

2 porrer

koldpresset jomfruolivenolie

4 spsk. ras el hanout

800 g skært lam

2-3 kanelstænger

12 grønne kardemommekapsler

10 allehånde

flagesalt og friskkværnet

peber

400 g flåede tomater

0,7-1 l grøntsagsbouillon

20 usvovlede, tørrede abrikoser

Couscous

4 dl couscous

1 tsk. flagesalt

lidt koldpresset jomfruolivenolie

2 store løg

1 dl sultanarosiner

Drys

frisk mynte, persille eller koriander efter smag

Sådan gør du:

  1. Skræl butternutsquashen. Skær butternutsquashen og auberginen i tern. Pil løget og rens porrerne. Skær begge dele i ringe.
  2. Steg løg og porre igennem i olie i en gryde sammen med ras el hanout. Tilsæt derefter butternutsquash og aubergine, og steg dem med, til de får godt med farve. Fjern derefter grøntsagerne, og brun lammet grundigt af i gryden sammen med ny olie, kanelstænger, kardemommekapsler og allehånde. Krydr godt med salt og peber. Kom grøntsagerne tilbage i gryden, og hæld tomaterne på sammen med bouillonen.
  3. Lad retten simre under låg i ca. 45-60 minutter, til grøntsagerne er blevet bløde og lammet mørt. Ca. 25 minutter før retten er færdig, tilsætter du halverede, tørrede abrikoser.
  4. Kom couscoussen i en skål, drys med salt og hæld 4 dl kogende vand over. Lad det trække i 5 minutter tildækket. Varm en slat olie op på panden. Skær løget i tern, og steg det gyldent og sprødt, tilsæt rosinerne og couscoussen, og steg det igennem i 3-4 minutter.
  5. Drys med masser af friske krydderurter og servér lammet med couscoussen eller alternativt grov rodfrugtmos, bulgur, brune ris eller bare et godt brød.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce