Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: David Loftus
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Smag på det marokkanske køkken: Krydret lam med abrikoser

Denne gryderet er perfekt til de kolde måneder, da den indeholder masser af grøntsager og masser af smag fra bl.a. kanel, kardemomme og allehånde.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ingredienser

400 g butternutsquash

1 aubergine

1 stort løg

2 porrer

koldpresset jomfruolivenolie

4 spsk. ras el hanout

800 g skært lam

2-3 kanelstænger

12 grønne kardemommekapsler

10 allehånde

flagesalt og friskkværnet

peber

400 g flåede tomater

0,7-1 l grøntsagsbouillon

20 usvovlede, tørrede abrikoser

Couscous

4 dl couscous

1 tsk. flagesalt

lidt koldpresset jomfruolivenolie

2 store løg

1 dl sultanarosiner

Drys

frisk mynte, persille eller koriander efter smag

Sådan gør du:

  1. Skræl butternutsquashen. Skær butternutsquashen og auberginen i tern. Pil løget og rens porrerne. Skær begge dele i ringe.
  2. Steg løg og porre igennem i olie i en gryde sammen med ras el hanout. Tilsæt derefter butternutsquash og aubergine, og steg dem med, til de får godt med farve. Fjern derefter grøntsagerne, og brun lammet grundigt af i gryden sammen med ny olie, kanelstænger, kardemommekapsler og allehånde. Krydr godt med salt og peber. Kom grøntsagerne tilbage i gryden, og hæld tomaterne på sammen med bouillonen.
  3. Lad retten simre under låg i ca. 45-60 minutter, til grøntsagerne er blevet bløde og lammet mørt. Ca. 25 minutter før retten er færdig, tilsætter du halverede, tørrede abrikoser.
  4. Kom couscoussen i en skål, drys med salt og hæld 4 dl kogende vand over. Lad det trække i 5 minutter tildækket. Varm en slat olie op på panden. Skær løget i tern, og steg det gyldent og sprødt, tilsæt rosinerne og couscoussen, og steg det igennem i 3-4 minutter.
  5. Drys med masser af friske krydderurter og servér lammet med couscoussen eller alternativt grov rodfrugtmos, bulgur, brune ris eller bare et godt brød.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Du lytter til Politiken

    Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
    Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

    Henter…

    Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

  • Skyline, København.

    Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

  • Du lytter til Politiken

    Julian Assange og turen nedad
    Julian Assange og turen nedad

    Henter…

    WikiLeaks-stifteren Julian Assange blev i årevis hyldet for at starte en demokratisk revolution med sin whistleblower-platform. Siden da er han stukket af fra anklager om voldtægt i Sverige og blevet beskyldt for at samarbejde med russerne. Han har haft politisk asyl på Ecuadors ambassade i London i syv år, men i sidste uge blev han smidt på porten og anholdt af det britiske politi. Er Assange en helt eller en skurk? Og hvordan ser fremtiden ud?

Forsiden