Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
David Loftus
Foto: David Loftus

Det perfekte alternativ til risalamande: Syrlig risdessert med knas

Elsker du også risalamande? Synes du også, det er ærgerligt, den kun spises til jul? Her kommer et godt alternativ, der kan spises året rundt.

Opskrifter

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

4 personer

Risen

4 dl afkølet risengrød

2-3 dl yoghurt naturel

1 tsk. vaniljepulver

4 spsk. flydende honning, eller efter smag

Appelsin- og abrikoskompot

5 økologiske appelsiner

12 tørrede abrikoser

1 dl lyst rørsukker

1 vaniljestang

100 g smuttede mandler

Crunch

75 g smuttede mandler

1 spsk. rørsukker

Sådan gør du:

  1. Rør den kolde risengrød med yoghurt, vanilje og honning, til den har en blød konsistens og en syrligsød smag.
  2. Lav appelsin- og abrikoskompot: Skær tynde strimler af skallen af tre af appelsinerne med et citrusjern, og kom dem i en gryde.
  3. Skræl alle appelsinerne, og skær dem i mindre stykker, klip abrikoserne i strimler. Kom begge dele i gryden sammen med sukkeret og en flækket vaniljestang, hvor kornene er løsnet.
  4. Kog appelsinerne og abrikoserne i ca. 15 minutter, til du har en god, grov kompot. Tilsæt de smuttede mandler.
  5. Til crunchen hakker du mandlerne groft og rister dem let gyldne på en tør, varm pande. Når de er næsten færdige, tilsætter du sukkeret og lader mandlerne karamellisere let. Lad dem køle af på bagepapir.
  6. Servér den kølige risdessert med den varme kompot, og drys med de ristede, karamelliserede mandler.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden