Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Ditte Ingemann
Foto: Ditte Ingemann
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Panna Cotta med kardemomme og orangeblomst

Orangeblomstvand er udvundet af blomster fra pomeranstræet og kan bruges i madlavningen, i særdeleshed i kager og desserter. Det har en fantastisk aromatisk smag, men pas på med at tilsætte for meget, så det overdøver de øvrige ingredienser.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

4 personer

Ingredienser

Panna cotta

5 dl fløde

1 tsk. ren vaniljepulver

1 tsk. stødt kardemomme

1 tsk. orangeblomstvand

5 spsk. rørsukker

3 blade husblas

Knasende mandler

100 g mandler

1 dl sukker

0,5 dl vand

1 tsk. kanel

Sådan gør du:

  1. Bland fløde, vanilje, kardemomme, orangeblomstvand og rørsukker i en gryde, og lad det koge op – smag til og tilsæt mere sukker, hvis du ønsker en sødere dessert.
  2. Udblød husblassen i koldt vand i ca. 5 minutter. Når fløden koger, vrides husblassen fri for vand og piskes i den varme fløde.
  3. Fordel cremen i 4 små portionsforme, og stil dem på køl i ca. 3-4 timer eller til næste dag.
  4. Kom mandler, sukker, kanel og vand i en lille gryde, og varm op ved kraftig varme og under omrøring, indtil sukkeret bliver hvidt og tørt. Fortsæt med at varme mandlerne under omrøring, til sukkeret er brunt og flydende og mandlerne blanke – det tager nogle minutter, så vær tålmodig. Fordel mandlerne på et stykke bagepapir, og lad dem køle helt af. Bræk de kolde mandler fra hinanden, og hak dem groft.
  5. Pynt hver dessert med grofthakkede mandler inden servering.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden