Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Chris Tonnesen
Foto: Chris Tonnesen
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Pavlova med yoghurtcreme, lemon curd og pistacie

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er dessert til mange i en pavlova – som sådan set bare er en gigantisk sprød-blød marengs, der som regel er toppet med flødeskum og frisk frugt. Det sidste er der ikke meget af i påskesæsonen, så opskriften her er med lemon curd og pistacie. Syrligheden, som er et ’must’ i marengsdesserter, kommer primært fra yoghurtcreme.

Til 8 personer

Ingredienser

6 æggehvider

1 nip salt

350 g sukker

2 tsk. citronsaft

2 tsk. maizena

Yoghurtcreme

3 dl piskefløde

400 g græsk yoghurt (4% eller 10%)

3 spsk. flormelis

revet skal af 1 citron

Pynt

1 glas lemoncurd

50 g usaltede, afskallede pistacier

evt. appelsintagetes, morgenfruer eller andre spiselige blomster

Sådan gør du:

  1. Kom æggehviderne i en skål, og pisk dem skummende med et nip salt ved middel hastighed. Så snart hviderne former bløde toppe, skal du tilsætte sukkeret skefuld for skefuld. Fortsæt med at piske ved middel hastighed, indtil al sukkeret er indarbejdet, og marengsen er skinnende og stiv. Tilsæt citronsaft og maizena, og pisk et par omgange, så det indarbejdes i marengsen.
  2. Beklæd en bageplade med bagepapir, og tegn en cirkel med en diameter på ca. 27 cm (tegn f.eks. efter en middagstallerken). Bred marengsen ud, så den dækker cirklen.
  3. Bag pavlovaen i ovnen ved 100 grader varmluft i ca. 2 timer. Sluk for ovnen, og lad pavlovaen blive kold inde i ovnen.
  4. Pisk fløden til tyndtflydende skum. Pisk yoghurten blød med flormelis. Vend flødeskum og revet citronskal i yoghurten.
  5. Anret marengsbunden på et stort fad. Fordel yoghurtcremen ud over bunden. Lun lemon curden forsigtigt op i en lille kasserolle, så den bliver mere tyndtflydende. Kør striber af den over cremen. Drys med hakkede pistacier og evt. lidt drys af appelsintagetes, morgenfrueblade eller andre spiselige blomster. Server straks.

Tip: Drys granatæblekerner over påskepavlovaen, hvis du vil tilføje den noget frisk og sprødt.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Du lytter til Politiken

    Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
    Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

    Henter…

    ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

  • Finn Frandsen

    Du lytter til Politiken

    Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
    Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

    Henter…

    ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

Forsiden