Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nem mandagsmad: Kødboller med grøntsagsspaghetti

Lam får en helt særlig smag, når det kommer i forening med tomater og krydderier. Kan du ikke skaffe hakket lam, kan oksekød bruges i stedet.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ingredienser:

400 g hakket lam eller oksekød
1 fed hvidløg
1 løg 1 æg
½ dl havregryn
2 tsk fint salt
peber

Sauce:
1 stort løg
1 fed hvidløg
7 cm ingefær
1 grøn peberfrugt
1 chili olivenolie
4 kardemommekapsler, knust
1 spsk korianderfrø, knust
1 tsk spidskommen, knust
1 tsk garam masala
1 flaske tomatpassata (ca. 700 g)
4-5 dl vand
2 tsk sukker salt og friskkværnet peber

Tilbehør:
2 squash
yoghurt naturel frisk koriander

Sådan gør du:

  1. Pil og hak løg og hvidløg meget fint og bland det med kød, æg, havregryn, salt og peber i en skål. Stil det på køl.
  2. Lav herefter saucen: Pil løg og hvidløg og hak dem fint. Skræl ingefæren og riv den fint. Rens peberfrugten og skær den i fine tern. Rens chilien, fjern evt. kernerne og skær den i ringe.
  3. Find en rummelig gryde. Steg løg og hvidløg blidt i nogle minutter i olie, til de bliver bløde, og tilsæt inge fær, peberfrugt og chili. Steg videre et par minutter. Kom krydderierne i, tilsæt tomat og vand og lad det koge op.
  4. Form kødet til kødboller og kom dem i gryden. Spæd evt. med lidt vand, hvis saucen virker for tyk eller ikke dækker. Lad det småkoge i ca. 10 minutter, til kødbollerne er tilberedt.
  5. Striml imens squash som grøn spaghetti, evt. i en spiralizer. Smag saucen til med salt og peber.
  6. Server med squash, yoghurt og frisk koriander til.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden