Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Chris Tonnesen
Foto: Chris Tonnesen

Krydderblandingen garam masala i retten og den friske koriander ovenpå er med til at give linseretten det indiske touch.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Retten, der mætter som kød og sparer på opvasken: Dahl med tomater og blomkål

Du skal kun bruge en gryde til den her ret - og så er det nemt, grønt og smager helt fantastisk.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Til 4 personer

Ingredienser

1 fed hvidløg

1 løg

500 g cherrytomater

olivenolie

240 g linser

6 dl vand

1 lille blomkålshoved

1 lime, saften heraf

salt og peber

Krydderier

1 tsk. spidskommen

1 tsk. koriander

1 tsk. sennepsfrø

1 tsk. garam masala

1/2 tsk. chili i flager/knust chili

Tilbehør

papadums

forårsløg

cashewnødder

frisk koriander

2 dl yoghurt naturel

Sådan gør du:

  1. Pil hvidløg og løg, og hak dem fint. Skyl og halvér tomaterne – tag 4 fra til pynt, de 4 til pynt skal skæres i kvarte.
  2. Bland alle krydderierne sammen. Find en gryde, og svits hvidløg og løg i olivenolie. Tilsæt krydderierne til løgene. Kom tomaterne i gryden og rør rundt, så løg, tomat og krydderi bliver blandet godt sammen.
  3. Tilsæt linser og vand, bring det hele i kog og lad det koge under låg i ca. 20 minutter.
  4. Del blomkål i små buketter, tilsæt dem til linseblandingen i gryden og lad dem simre med de sidste 10 minutter, til linser og kål er mørt. Smag til med salt, peber og limesaft.
  5. Pensl lidt olie på papadums og læg dem på en varm pande 1-2 minutter. De skal boble lidt op.
  6. Skyl forårsløg og skær i tynde skiver. Hak cashewnødderne. Skyl, tør og hak korianderen.
  7. Server dhal’en med en topping af yoghurt naturel, kvarte cherrytomater, forårsløg, koriander og hakkede nødder med papadums til.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Marie Hald/moment Agency

    Du lytter til Politiken

    Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
    Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

    Henter…

    ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

  • Maud Lervik

    Du lytter til Politiken

    Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
    Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

    Henter…

    ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden