Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: Chris Tonnesen
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Madredaktøren anbefaler: Supernem simrekylling

Du behøver ikke meget mere end en gryde og en bunke krydderier for at tilberede en nem og velsmagende kyllingeret.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

4 personer

Tilberedningstid: ca. 40 minutter (det meste er simretid)

Ingredienser

2 løg
3 fed hvidløg
1 aubergine
5 cm ingefær
250 g cherrytomater, halverede
olivenolie
1 lille kylling (1.200 g)
olivenolie
salt og peber
1 dåse flåede tomater
4 dl hønsebouillon
1 dl cremefraiche, 18 pct.
1 lime, saften heraf

Krydderier

1 tsk. garam masala
1 tsk. spidskommen
2 tsk. karry
1 tsk. koriander, knust
1/2 tsk. stødte nelliker

Tilbehør

cashewnødder, saltede
frisk koriander
4 dl perlespelt

Sådan gør du:

  1. Skræl løgene, halver dem, og skær dem i tynde ringe. Pil hvidløgsfeddene, og skær dem i tynde skiver. Skær auberginen i tern. Skræl og riv ingefæren.
  2. Bland alle krydderierne sammen i en skål. Skyl og halver cherrytomaterne.
  3. Del kyllingen og brun kyllingestykkerne i en rummelig stegegryde i olivenolie, og drys med salt og peber. Tag stykkerne op på en tallerken, når de er brunet.
  4. Skru ned for varmen, tilsæt løg og hvidløg, og steg, til de bliver klare. Tilsæt aubergine, ingefær og alle krydderierne. Steg det i 5 minutter. Kom kyllingestykkerne tilbage i gryden. Tilsæt flåede tomater og halverede tomater. Tilsæt bouillon, så det dækker, og lad retten simre i ca. 25-30 minutter, til kyllingen er mør. Det er den, når kødet nemt slipper benene.
  5. Kog imens perlespelten i 6 dl vand tilsat 1 tsk. salt i ca. 20 min. Lad det stå på eftervarmen, til resten af retten er klar. Hæld eventuel overskydende væde fra.
  6. Tilsæt til sidst cremefraiche til kyllingen, og smag saucen til med salt og lime. Server retten med perlespelt, hakkede cashewnødder og koriander.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
    Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

    Henter…

    For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

  • Du lytter til Politiken

    Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
    Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

    Henter…

    Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

  • Skyline, København.

    Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

Forsiden