Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Mørk chokolade med orangetrøffel

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Chokoladetrøfler er en god konfektklassiker, som du kan tilsætte en smag, som du foretrækker. Lav f.eks. ingefærtrøfler med sødt syltet ingefær eller lidt frisk ingefær sammen med lidt revet appelsinskal. Eller lav hindbær- eller brombærtrøfler, hvor trøffelmassen blot er tilsat ca. 1,5 spsk. god marmelade, gerne hjemmelavet.

Ca. 20-25 stk.

Ingredienser

2 dl piskefløde

250 g mørk chokolade

2 spsk. smør

½-1 tsk. revet appelsinskal

evt. lidt cognac

½-1 dl kakao til at vende trøflerne i

Sådan gør du:

  1. Kom fløde i en lille gryde, og opvarm det stille og roligt.
  2. Hak chokoladen fint, og kom chokolade og smør i en skål. Hæld den opvarmede fløde i skålen til chokoladen, og rør, til chokoladen er smeltet.
  3. Tilsæt appelsinskal og et par dråber cognac i trøffelmassen. Hæld trøffelmassen i form, f.eks. chokolade-portionsforme af silikone, eller brug et lille fad beklædt med husholdningsfilm. Sæt det i køleskabet, og lad det stivne i fire-fem timer. Vend trøflerne ud af de små forme. Hvis du har brugt fadet til trøffel-massen, skæres det i ca 20-25 små firkanter.
  4. Vend de kolde orangetrøfler med kakaopulver, og opbevar dem i en boks med låg i køleskabet.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden