Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Columbus Leth
Foto: Columbus Leth
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Oksesteg med sprøde tempura-asparges og sojadip

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

4 personer

Ingredienser

800 g inderlår

1 spsk. olivenolie

salt

sort peber

Tempura-dej:

100 g hvedemel

1 tsk. bagepulver

1,5 dl iskoldt vand

0,5 l vegetabilskolie til dybstegning

20 grønne asparges

2 dl soja, Kikkoman

1 citron, skåret i både

Sådan gør du:

  1. Forvarm ovnen på 160 grader.
  2. Bind inderlåret med kødsnor, eller bed slagteren om at gøre det.
  3. Krydr kødet rigtigt godt med salt og peber.
  4. Brun kødet godt på alle sider, læg det i et ildfast fad.
  5. Kom stegen i ovnen, og sæt et stegetermometer i midten. Når kernetemperaturen rammer 54-56 grader, tages stegen ud. Den skal hvile med et klæde over i ca. 10 minutter, før den skæres i skiver.
  6. Anret kødet med sprøde asparges, soja og citron

Tempura-asparges:

  1. Rør mel og bagepulver sammen og tilsæt vandet. Der må gerne være klumper i tempura-dejen
  2. Varm olien op til 180 grader i en gryde.
  3. Skær 3 cm af aspargesenes bund.
  4. Vend dem i tempura-dejen, kom dem i den varme olie og steg dem gyldne og sprøde i den varme olie.
  5. Tag dem op og læg dem på fedtsugende papir. Gentag processen, indtil det hele er friteret.

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Jens Hjalte Løgstrup

Hvad er det, der er rød som en Ferrari og kører på skinner?  En skinnecykel mellem Allingåbro og Randers

Nye grønne vaner eller grøn likør?  Læserne kommer med deres bedste tip til Midt- og Østjylland

Siden nonnerne forlod slottet i kølvandet på et mystisk dødsfald, er det blevet omdannet til pensionat og hotel

Morten Langkilde

Tag på underjordisk safari i Jylland

Eva Holtegaard-Kasler

Smagsoplevelser i Djursland:  Spis tang, vegetarisk eller traditionel dansk mad

Jens Hjalte Løgstrup

Sæt smartphonen på lydløs, og snup en dag 'alene' i den midtjyske vildmark

Roald Als/POLITIKEN

Dannelsesrejsen:  Kan et roadtrip til Jylland afhjælpe Roald Als' kolossale uvidenhed om hovedlandet?

Anne Louise Leth

En dag ved Randers Fjord:   Du kan komme til at følges med en sæl eller en havørn

Stine Daugaard

Få Danmarks glemte perle for dig selv

Roald Als/POLITIKEN

Roald Als på dannelses­rejse i Jylland:  »Hold nu kæft, Gorm. Det er Jylland. Det er nok til at overse«

Jørgen Schytte/Foto: Visit Denmark

Byerne syd for Aalborg er et besøg værd

Morten Langkilde

Gå på opdagelse i Mols Bjerge

Morten Langkilde

Her finder du Danmarks svar på Indiana Jones

Anne Bech