Foto: Columbus Leth
Opskrifter

Oksesteg med sprøde tempura-asparges og sojadip

Opskrifter

4 personer

Ingredienser

800 g inderlår

1 spsk. olivenolie

salt

sort peber

Tempura-dej:

100 g hvedemel

1 tsk. bagepulver

1,5 dl iskoldt vand

0,5 l vegetabilskolie til dybstegning

20 grønne asparges

2 dl soja, Kikkoman

1 citron, skåret i både

Sådan gør du:

  1. Forvarm ovnen på 160 grader.
  2. Bind inderlåret med kødsnor, eller bed slagteren om at gøre det.
  3. Krydr kødet rigtigt godt med salt og peber.
  4. Brun kødet godt på alle sider, læg det i et ildfast fad.
  5. Kom stegen i ovnen, og sæt et stegetermometer i midten. Når kernetemperaturen rammer 54-56 grader, tages stegen ud. Den skal hvile med et klæde over i ca. 10 minutter, før den skæres i skiver.
  6. Anret kødet med sprøde asparges, soja og citron

Tempura-asparges:

  1. Rør mel og bagepulver sammen og tilsæt vandet. Der må gerne være klumper i tempura-dejen
  2. Varm olien op til 180 grader i en gryde.
  3. Skær 3 cm af aspargesenes bund.
  4. Vend dem i tempura-dejen, kom dem i den varme olie og steg dem gyldne og sprøde i den varme olie.
  5. Tag dem op og læg dem på fedtsugende papir. Gentag processen, indtil det hele er friteret.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden