Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.
Spørgeskema om automatisk oplæsningTil 4 personer
Ingredienser
1 stor knoldselleri (ca. 800 g renset vægt)
1-2 syrlige æbler (250 g renset vægt), f.eks. gråsten
1 løg
3-4 spsk. olivenolie
1,5 liter kyllingebouillon
1 dl piskefløde
havsalt
friskkværnet peber
lidt æblecidereddike
Sprød boghvede og salvie
0,5 bundt salvie (ca. 20 blade)
15 g smør
50 g hele boghvedekerner
havsalt
Sådan gør du:
Suppe
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Skræl sellerien og skær den i grove tern. Skræl æblerne, skær i kvarte og fjern kernehuset, og pil løget og del det midtover. Beklæd en bradepande med bagepapir, fordel selleri, æbler og løg på den, og vend hele herligheden med 3-4 spsk. olivenolie og lidt salt. Bag grønt og æbler i ca. 30 minutter, til det er mørt. Æblerne smatter helt ud, men det gør ingenting.
- Hæld/skrab indholdet fra bradepanden over i en blender – start med halvdelen, så det kan være i blenderen. Tilsæt nogle dl af bouillonen, og blend til en jævn puré. Kom pureen i en tykbundet gryde og blend det resterende selleri/æble/løg. Hæld også det i gryden og spæd op med resten af bouillonen samt piskefløde. Kog op ved svag varme og jævnlig omrøring. Lad suppen koge i 5 minutter, og smag så til med salt, peber og 0,5-1 spsk. æblecidereddike. Server rygende varm anrettet med knasende boghvede, sprød salvie og nogle dråber af din yndlingsolivenolie på toppen.
Sprød boghvede og salvie
- Pluk bladene af salvien. Lad smørret bruse op på en varm pande. Steg salvien ved lav varme, til den er sprød – bare 10-20 sekunder på hver side. Fisk den op med en køkkenpincet eller paletkniv og læg den på en tallerken med køkkenrulle.
- Skru op for panden, kom evt. en lille klat smør mere på panden og lad det bruse op. Tilsæt boghvedekerner, og rist dem gyldne og sprøde. Vip også dem over på køkkenrulle, og krydr de varme kerner med havsalt.