Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Chris Tonnesen
Foto: Chris Tonnesen
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sellerisuppe med æbler, sprød boghvede og salvie

Både knoldselleri, æbler og løg bages møre, inden de blendes med bouillon og lidt fløde – det giver suppen ekstra smag og sødme.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Til 4 personer

Ingredienser

1 stor knoldselleri (ca. 800 g renset vægt)

1-2 syrlige æbler (250 g renset vægt), f.eks. gråsten

1 løg

3-4 spsk. olivenolie

1,5 liter kyllingebouillon

1 dl piskefløde

havsalt

friskkværnet peber

lidt æblecidereddike

Sprød boghvede og salvie

0,5 bundt salvie (ca. 20 blade)

15 g smør

50 g hele boghvedekerner

havsalt

Sådan gør du:

Suppe

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Skræl sellerien og skær den i grove tern. Skræl æblerne, skær i kvarte og fjern kernehuset, og pil løget og del det midtover. Beklæd en bradepande med bagepapir, fordel selleri, æbler og løg på den, og vend hele herligheden med 3-4 spsk. olivenolie og lidt salt. Bag grønt og æbler i ca. 30 minutter, til det er mørt. Æblerne smatter helt ud, men det gør ingenting.
  3. Hæld/skrab indholdet fra bradepanden over i en blender – start med halvdelen, så det kan være i blenderen. Tilsæt nogle dl af bouillonen, og blend til en jævn puré. Kom pureen i en tykbundet gryde og blend det resterende selleri/æble/løg. Hæld også det i gryden og spæd op med resten af bouillonen samt piskefløde. Kog op ved svag varme og jævnlig omrøring. Lad suppen koge i 5 minutter, og smag så til med salt, peber og 0,5-1 spsk. æblecidereddike. Server rygende varm anrettet med knasende boghvede, sprød salvie og nogle dråber af din yndlingsolivenolie på toppen.

Sprød boghvede og salvie

  1. Pluk bladene af salvien. Lad smørret bruse op på en varm pande. Steg salvien ved lav varme, til den er sprød – bare 10-20 sekunder på hver side. Fisk den op med en køkkenpincet eller paletkniv og læg den på en tallerken med køkkenrulle.
  2. Skru op for panden, kom evt. en lille klat smør mere på panden og lad det bruse op. Tilsæt boghvedekerner, og rist dem gyldne og sprøde. Vip også dem over på køkkenrulle, og krydr de varme kerner med havsalt.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Finn Frandsen

    Du lytter til Politiken

    Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
    Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

    Henter…

    ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

  • Lars Krabbe

    Du lytter til Politiken

    Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
    Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

    Henter…

    ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

  • Marie Hald/moment Agency

    Du lytter til Politiken

    Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
    Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

    Henter…

    ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden