Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Eva Helbæk Tram
Foto: Eva Helbæk Tram

Fladbrødene steges på en tør pande, og først derefter pensles de med ramsløgsolien og pyntes eventuelt med lidt friske, grønne skud.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ramsløgsbrød på surdej

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

8 fladbrød

Ingredienser

20 g gær

2 dl lunt vand

50 g surdej

1 spsk. salt

100 g hvedemel

200 g fuldkornshvedemel

2 spsk. olivenolie

1 håndfuld ramsløg

3-4 spsk. olivenolie

Sådan gør du:

 1. Opløs gæren i vandet, tilsæt surdej, og ælt melet i lidt ad gangen. Tilsæt salt og olivenolie til sidst. Ælt dejen grundigt sammen, til den har samlet sig. Læg et viskestykke over, og lad den hæve lunt et par timer.
 2. Imens tilberedes ramsløgsolien: Læg de vaskede blade i en morter, og stød dem, indtil de er faldet fra hinanden. Hæld olien i morteren, og rør de knuste ramsløg ud i olien.
 3. Når dejen er hævet færdig, deler du den i otte stykker. Form dem til fladbrød ved at trække forsigtigt i dejen og klappe den mellem hænderne, men brug endelig ikke en kagerulle, for den tvinger luften ud og gør brødene kedelige. Steg brødene på en tør pande et par minutter på hver side, og smør dem med ramsløgsolien, mens de stadig er brandvarme.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden