0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Frokost i det grønne: Pluk ramsløg, og gå i køkkenet

Når solens stråler for alvor varmer jorden op, dukker ramsløgene op. Efterhånden modtages de af madelskere med samme gensynsglæde og kærlighed som stenbiderrognen og de første asparges. Her serverer kokken Nicolai Tram dem i fire retter, som du med fordel kan tage med ud i forårssolen.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Eva Helbæk Tram
Foto: Eva Helbæk Tram

Mange steder i landets parker og skove står løget med den umiskendelige duft og smag af hvidløg og putter sig, ofte lidt i skyggen, og gerne hvor jorden er løs.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Ramsløg er i sandhed blevet allemandseje, og på denne årstid finder man dem ofte fint pakket ind i plastfilm og -bakker i supermarkedet. Men det er absolut anbefalelsesværdigt at hente sine egne ramsløg, for da er de både gratis og smager af meget mere.

Ofte findes de tættere på, end man tror, og det kræver sjældent mere end en hurtig søgning på nettet at finde de nærmeste. Vores plukkede vi på Assistens Kirkegård midt på Nørrebro, hvor de vokser i ganske rigelige mængder. Fra de første spæde skud i februar, til de blomstrer i maj og til sidst afblomstrer i juni, har vi glæde af planten. Hvis du har plads i fryseren, kan du snildt fylde lageret op, for ramsløg holder sig glimrende på frost, om end de naturligvis bliver slatne, når de tøs op.

Bliv en del af Politikens madunivers!

Få fuld adgang til alle artikler på politiken.dk inkl. et helt madunivers med 750 grønne opskrifter og i alt over 2000 opskrifter og madartikler.

Prøv første måned for 1 kr.

Annonce

Læs mere