Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn

Bechamelsaucen skal være kold og smørbar, inden den bruges til gratinering af brødet.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Croque monsieur

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

1 stk.

Ingredienser

2 skiver hvedebrød

3-4 spsk. kold bechamelsauce

60 g emmentaler

60 g kogt skinke

dijonsennep

Bechamelsauce

1 liter mælk

1/2 løg

10 peberkorn

2 laurbærblade

80 g smør

70 g hvedemel

salt

Sådan gør du:

  1. Bechamelsauce: Kom mælken i en gryde, og kog den op med løg, der er skåret i både, samt peberkorn og laurbærblade.
  2. Smelt smørret i en anden gryde, og tilsæt melet under piskning. Bag melet af i under piskning i ca. 5 minutter. Tilsæt så den varme mælk lidt ad gangen, og pisk igennem, så der ikke kommer klumper.
  3. Når al mælken er tilsat, skal bechamelsaucen op til kogepunktet og koge igennem i et par minutter. Smag til sidst til med salt. Sæt bechamelsaucen på køl, så den bliver tyk og smørbar. Og nej. Der er ikke muskat i Gaarden & Gadens bechamel.
  4. Croque monsieur: Smør den ene brødskive med bechamel, og læg ost og skinke ovenpå. Kom en lille streg sennep over, og læg den sidste skive brød på toppen. Smør den med bechamel ovenpå.
  5. Bag den ved ca. 230 grader i ca. 12 minutter, til den er gylden og gratineret ovenpå.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden