Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Chris Tonnesen
Foto: Chris Tonnesen

Maj er sæson for ramsløg og asparges. Her kombineres de to råvarer i en enkel, men lækker forret.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Grønne asparges med pocherede æg og ramsløgsmayo

Spis løs af sæsonråvare nummer ét: asparges.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ingredienser

Mayo:

3 dl smagsneutral olie

100 g ramsløgsblade

1 æggeblomme

1 tsk. hvidvinseddike

1 tsk. salt

1 bundt grønne asparges

4 æg, friske

Kørvel

Sådan gør du:

  1. Kom olien i en gryde, og opvarm den til 50 grader. Skyl og tør ramsløgsbladene, og blend ramsløg og olie i en blender, indtil du har en godt blendet masse. Find et fintmasket dørslag, og sigt den nu grønne olie fra.
  2. Pisk æggeblommen sammen med hvidvinseddike og salt. Tilsæt den grønne olie dråbevis til at begynde med, mens du pisker heftigt. Tilsæt gradvis mere og mere, og pisk det til en sammenhængende masse. Gem lidt af den grønne olie til næste ret, og justér smagen på din mayo. Afstem eventuelt smagen med smagsneutral olie.
  3. Bræk enderne af aspargesene. Damp dem i kogende letsaltet vand 2-3 minutter alt efter størrelse. Hæld koldt vand over, og læg dem på et viskestykke.
  4. Find en rummelig gryde, hæld vand og et skvæt eddike i. Slå ét æg ad gangen ud i en kop. Lad vandet ramme kogepunktet, og skru ned. Find et piskeris, og pisk kraftigt, så der danner sig en centrifuge i midten af gryden. Hæld forsigtigt ægget ned i midten, og hjælp det lidt på vej med at samle sig. Pocher det ca. 2-3 minutter, og fortsæt, til alle fire æg er pocheret.

Anret fire tallerkener med et par klatter mayo, asparges, pocherede æg og lidt kørvel på toppen.

Tip: Er du ikke tryg ved at pochere æg, kan du koge dem smilende i stedet.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Marie Hald/moment Agency

    Du lytter til Politiken

    Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
    Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

    Henter…

    ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

  • Maud Lervik

    Du lytter til Politiken

    Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
    Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

    Henter…

    ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden