Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Chris Tonnesen
Foto: Chris Tonnesen

Marengsen kan med fordel fordeles oven på rabarbertærten med en sprøjtepose med stjernetyl.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Rabarbertærte med marengslåg

Denne tærte er en opdatering af den kendte tarte au citron, hvor citroncremen er udskiftet med syrlig rabarber, der skaber en klassisk treenighed mellem den søde marengs og den smørsprøde tærtedej.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ingredienser

Dej:

125 g koldt smør

200 g hvedemel

50 g mandelmel

100 g flormelis

1 æg

Fyld:

400 g rabarber

1 dl sukker

½ vaniljestang, kornene heraf

3 æggehvider, svarende til 2 bægre pasteuriserede

200 g flormelis

Sådan gør du:

  1. Begynd med dejen. Skær smørret i mindre tern. Kom det i en foodprocessor med hvedemel, mandelmel, flormelis og æg. Kør det til en fast masse, og form den til en kugle. Alternativt kan du smuldre det sammen i en skål med hænderne. Kom dejen på køl en times tid. Hold pause inden næste punkt, så dejen er klar til at blive bagt, når rabarberne kommer ud af ovnen.
  2. Rens rabarberne ved at skære bladet og den nederste del af stilken af. Skyl dem. Find et ovnfast fad, beklæd det med bagepapir, og læg rabarberne i fadet. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Gem den anden halvdel. Bland vaniljekornene med sukker, og drys det over rabarberne. Tænd ovnen på 200 grader. Kom rabarberne i ovnen, og bag dem cirka 20 minutter, til de er møre.
  3. Rul imens dejen ud. Du har sikkert mere dej, end du skal bruge til en tærteform, men resten kan fryses og bruges senere. Smør en tærteform, og beklæd den med dejen. Prik den med en gaffel.
  4. Tag rabarberne ud af ovnen. Skru ovnen ned på 175 grader, og bag tærten cirka 20 minutter, til den begynder at blive lysebrun. Lad den køle af, før rabarberstænglerne placeres på den bagte tærtedej. Jeg bruger en aflang tærteform og lægger dem hele i, men bruger du en rund, er det nødvendigt at skære dem til. Hæld også saften over.
  5. Pisk æggehviderne stive. Tilsæt flormelis, og pisk 3-4 minutter, til du har en lækker marengs. Fordel marengsen over tærten. Vil du gå hele vejen, kan du gøre det med en sprøjtepose med stjernetyl i og lave små dutter. Find en gasbrænder eller tænd ovnen på grill, og giv tærten en omgang ild eller heftig varme, så marengsen bliver let brændt.

Tip: Jeg kan anbefale at købe en aflang tærteform i metal. Dels bliver dejen sprødere i metalformen, dels bliver serveringen flottere.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Marie Hald/moment Agency

    Du lytter til Politiken

    Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
    Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

    Henter…

    ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

  • Maud Lervik

    Du lytter til Politiken

    Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
    Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

    Henter…

    ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden