Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Chris Tonnesen
Foto: Chris Tonnesen
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Madredaktørens grillfavorit: Frilandskotelet med sommerlig quinoasalat

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

4 personer

Tilberedningstid: Cirka 30 minutter (når grillen er klar)

Ingredienser

4 frilandskoteletter m. skaft

olie, salt og peber

3 dl quinoa

Salat

1 spidskål

3 forårsløg

4 paraguayo

100 g blåbær

100 g fetaost i blok (ikke tern)

60 g saltmandler

Dressing

2 spsk æbleeddike

½ dl olivenolie

2 tsk sennep

4 tsk hyldeblomstsaft

salt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

  1. Tænd grillen. Koteletterne kan også tilberedes på pande. Kog 6 dl vand op i en gryde, tilsæt quinoa og ½ tsk. salt og i ca. 15 minutter, til den er mør.
  2. Pensl koteletterne med lidt olie og krydr med salt og peber, lad dem gerne ligge tildækket på køkkenbordet til de skal grilles/steges.
  3. Klargør imens salaten. Rør dressingen sammen. Snit spidskålen fint. Rens forårsløg, og snit det fint. Skyl paraguayo og skær dem i skiver rundt om stenen. Skyl bærrene.
  4. Grill koteletterne på direkte varme 2 minutter på hver side, flyt dem herefter til indirekte varme og steg videre cirka 5 minutter på hver side. Når de begynder at safte skal de vendes, og når den anden side safter er de klar - de må godt være let rosa indeni. Alternativt kan du stege dem på en pande, gerne en grillpande ved høj varme. Først samme som på grill, skru herefter ned og steg videre som angivet ved grill.
  5. Når quinoaen er kogt hældes eventuelt overskydende vand fra, og den kommes i en rummelig salatskål. Lad det afkøle let, og vend dressingen i. Kom herefter spidskål i, og vend rundt. Hak mandlerne groft.
  6. Færdiggør salaten ved at komme paraguayo, bær, hakkede mandler og smuldret fetaost over. Server salaten til de grillede koteletter.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden