0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Opskrifter: Pigen, der elskede peberrodssovs

Min farmor lever ikke længere, men hendes opskrift på høns i peberrodssovs lever i bedste velgående. Én bid og jeg er tilbage i farmors spisestue. Her kommer tre opskrifter med den vigtige peberrod, der river så herligt i næsen.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Mads Nissen
Foto: Mads Nissen

Det må gerne rive i næsen, når man kommer peberrod i maden, mener Marie Holm, som her har gang i peberroden i sit køkken.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Da jeg var barn, var min livret høns i peberrodssovs. Nærmere bestemt høns i peberrodssovs, sådan som den blev serveret hjemme hos min farmor.

Når min søster og jeg skulle på sommerferie hos hende, var det så sikkert som kaffe i forsamlingshuset, at der stod Blå Blomst-tallerkner klar på spisebordet i stuen, og at vi tre sammen ville indtage adskillige portioner dampende flødehvid opbagt sovs, der var tilsmagt præcist og til kanten med salt, peber, eddike, sukker og den vigtige peberrod, der rev så dejligt i næsen.

Den vidunderlige sovs lagde sig som et tykt varmt tæppe over de nye kartofler, mens den var endnu mere intim med den suppehøne, der havde lagt krop og navn til retten og nu lå der på det kongelige porcelæn, plukket i møre stykker og ganske sovset ind i farmors peberrodsvidunder, der smagte så dejligt af hønen, af farmors knivskarpe tilsmagning og af alle de gode suppeurter, der var blevet udnyttet i timevis og siden kasseret. Ydmygt så det ud, men det var det på ingen måde.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce