0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Grøn omelet med ristede mandler

Gør din morgen grøn - helt bogstaveligt - med denne nemme omelet, som får en ekstra smagsdimension med misodressing.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Ditte Ingemann
Foto: Ditte Ingemann
Morgenmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Morgenmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Til 2 personer
Arbejdstid: 15 min.
Samlet tid: 15 min.

Ingredienser

Omelet:
4 æg
75 g babyspinat
salt og peber
neutral olie til stegning

Dressing:
1 spsk. sød hvid miso
2 spsk. olivenolie
1 tsk. flydende honning
1 spsk. æblecidereddike
salt og peber

Fyld:
1 moden avokado
75 g semi-dried tomater
50 g ristede mandler
2 håndfulde urter, f.eks. ærteskud, basilikum, brøndkarse eller et mix

Sådan gør du:

  1. Omelet: Kom æg, rengjort babyspinat, salt og peber i en blender, eller brug en stavblender. Blend det hele godt sammen. Opvarm olie på en pande, og steg to omeletter af æggemassen i olie på en varm pande – ca. 2 minutter på hver side.
  2. Dressing: Pisk miso sammen med olivenolie, honning, æblecidereddike, og smag dressingen til med salt og peber.
  3. Fordel skiver af avokado, semi-dried tomater, hakkede ristede mandler og urter i hver omelet, og fordel dressingen henover. Server med det samme, eventuelt med en skive ristet rugbrød eller surdejsbrød til.

Tip: Miso er en fermenteret japansk pasta, og ordet miso betyder fermenteret bønne. Der findes mange typer af miso, og det er forskelligt, hvilken type kornart der er anvendt, og hvor længe produktet har fået lov at gære, dog laves miso for det meste af sojabønner. Miso giver en god dyb smag til maden, er en naturlig smagsforstærker og bidrager med den femte smag kaldet umami. Miso bruges ofte i forbindelse med suppe, men kan også bruges i dressinger, marinader og gryderetter.