0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Brug den ægte wasabi i Japan-køkkenet

Smagen af den grønne let klistrede masse, der går under navnet wasabi, er så skarp, at man kan skære sig på den.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
FINN FRANDSEN
Foto: FINN FRANDSEN
Mad og drikke
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Mad og drikke
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Se bare på folks overraskede ansigtsudtryk, når de første gang spiser sushi og ikke er blevet advaret om wasabien.

Eller på hvor hurtigt børn trækker hånden til sig, når de har smagt på de smukke grønne wasabiærter i snackskålen. Eller se på YouTube et af de utallige klip med folk, der snuser wasabipulver, som var det kokain, og løber jamrende rundt i lokalet. Underholdende på Jackass-måden: Man skal ikke spørge hvorfor. Slet ikke, når et godt råd lyder, at man ikke skal trække vejret gennem næsen, hvis man synes, wasabien er for stærk.

Japans smagsgiver
Wasabi smager hen ad peberrod og er måske den vigtigste smagsgiver i Japan. Den bliver da også kaldt for japansk peberrod, og for at det ikke skal være løgn, er de fleste wasabiprodukter, man kan købe uden for Japan, og såmænd også inden for landets grænser, lavet på netop peberrod.

Den rigtige wasabirod, Eutrema wasabi, er en fortykket jordstængel og er ekstrem svær at dyrke. Den gror vildt, og langsomt, på bjergflodbredder, og dyrkning kræver oversvømmede bjergterrasser med en konstant vandtemperatur på mellem 11 og 14 grader.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere